Krem do twarzy

Zaczęty przez Marcin Es, 29 Wrzesień 2019, 20:07:20

Przeczytano 3 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rafalJG

Dobrze się wchłania, lekko natłuszcza. Można stosować po goleniu zamiast balsamu. Świetny na zimę. Oczywiście - linia profesjonalna i sprawdzona firma - czyli coś co działa, a nie tylko maże się po gębie :)

Polecam, bardzo dobry i wydajny produkt polecany przez kosmetologów. 280 zł 200 ml. Kupicie tylko w salonie.

•  

E-61

Używałeś może przed goleniem?
  •  

rafalJG

Nieee. To drogi krem i szkoda go na takie figle. Poza tym przed musi być coś daje poślizg, a nie się szybko wchłania. Np. olej arganowy czy oliwa z oliwek.
  •  

E-61

Dobry poślizg daje dobre mydło, ale zanim je wyrobisz dobrze jest wykorzystać ten czas na przygotowanie skóry i zarostu.
Masz więc kilka minut. Potrzebujesz czegoś co szybko się wchłania i działa.
Ja używam balsamu Ziaji i jest znacznie lepszy niż olejki, kostki i inne takie tam.
To może być lepsze.
Jeśli możesz, to pozwól sobie na odrobinę rozrzutności i sprawdź jak będzie ;)
  •  

Satynet

To ten balsam (emulsja), ze zdjęcia z olejkami?
  •  

E-61

Tak.
Użyłem kiedyś przypadkowo, bo akurat taki sobie stał w łazience.
Cztery dozowniki dają mi warstwę, która utrzymuje wilgoć nawet ponad 10 min.
Tyle mi wystarczy.
Nie zasycha, tylko w tym czasie ładnie się wchłania i cały czas nawilża.
W każdym razie mi chodzi o nawilżanie.

Olejek natomiast częściowo blokuje drogę wilgoci, a sam w sobie zbytnio nie nawilża.
Więc jest dobry, a nawet bardzo dobry, ale na umyte i wypielęgnowane włosy,
żeby utrzymać w nich wilgoć, a mi nie o to chodzi.
Dlatego olejki daję żonie :)
  •  
    Za ten post podziękował: Satynet

Fabio

Moje poszukiwania kremu do twarzy zakończyłem kilka lat temu na BasicLab. Używam codziennie oraz na wodę po goleniu. Ze względu na "charakterek" mojej skóry moim wyborem jest "Lekka Konsystencja"
ne parliamo con calma
  •  

krzysiek34011

@Fabio odczuwasz ten krem po nałożeniu na wodę po goleniu? Ostatnio miałem taka rozkmine czy woda nie blokuję balsamu/kremu.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

•  

Fabio

Jeżeli woda nie zawiera składników okluzyjnych to nie blokuje.
Widzę dużą różnicę na plus w przypadku mojej skóry. Używam wyłącznie wody marek: SV, A&E, B&M, LJtH i WK. Na to zawsze idzie krem po kilku minutach. Mam również Zingari i tutaj używanie kremu jest dyskusyjne, ale zdarza mi się zimą jak mam naprawdę wysuszoną i podrażnioną  skórę, ale tylko przy wieczornym goleniu.
ne parliamo con calma
  •  

ZbylR

Poproszę o złotą łopatę  >:D
Przekopuję forum w poszukiwaniu wiedzy, zatem pewnie jeszcze kolejne przygarnę  O:-)

Ja od dłuższego czasu używam produktów Tołpa, i całkiem sobie chwalę. Choć na zimę szukam czegoś tłustszego
  •