AS-y ranking najpopularniejszych

Zaczęty przez Monocero, 05 Wrzesień 2019, 21:12:39

Przeczytano 8 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marekmarek

Pitralona nie znam, Ogórkowy dla mnie właściwości ok, ale zdecydowanie za mocno piecze, porównywalnie z EDC proraso Azur&Lime, który pomyliłem z AS... Przemysławka ujdzie, Alpa super. Brutal Classic wąchałem, ale nie miałem odwagi kupić, jest bardziej klasyczny niż Wars jak dla mnie. Pitralon jest nowoczesny w zapachu, a jednak znalazł się tu w zestawieniu? To jak on pachnie, do czego go porównać? Zagłosowałbym na Brutala Grand, ale go nie ma, więc Alpa.
It was never about shaving
  •  

Monocero

Chyba trzeba zrobić nowy ranking na rok 2022, bo powyższy się już mocno zdewaluował.
(D.D)
  •  

przemo666

Kurka wodna, z tych tutaj zaprezentowanych to znam tylko alpę , o pitralonie krążą legendy a mi nie było dane go poznać (siedzę w tg od 2017 ...) więc chcąc nie chcąc bo zapachu nie cierpię głos idzie na czeski produkt
  •  

rafalJG

Trzeba zrobić zestawienie popularnych produktów: od Warsa po Pitralona uwzględniające też wody kolońskie, których wszyscy okazjonalnie używamy (choćby, żeby wkurzyć małżonkę).
  •  

yacek _b

Oddałem głos na Alpa , tak grzecznościowo , ranking  dla mnie bez sensu , zestawienie bardzo tanich wód z stosunkowo drogim i trudno dostępnym Pitralonem . A czy są popularne , nie sądzę , czytając forum i zerkając na forum u konkurencji jest dużo krajowych AS jeszcze bardziej popularnych..
  •  

marekmarek

Pitralon na aukcjach 29zł, Przemysławka 23zł, Brutal Grand 16zł, Ogórkowa 10zł, Alpa 6zł.

Brutal Classic jest od jakiegoś czasu promocyjnie za 11zł: https://www.pepper.pl/promocje/woda-kolonska-dla-mezczyzn-brutal-classic-100-ml-608883

Patrząc po cenie, Pitralon to może być coś fajnego. Jak pachnie?

Z chęcią zobaczyłbym ranking uwzględniający inne popularne produkty w podobnych cenach, nie tylko te klasyczne. Krótkie zestawienie i ew. odnośniki do dłuższych recenzji. Łatwiej by było samemu coś znaleźć, bo na razie sporo kupuję i sprzedaję żeby wyrobić sobie jako tako zdanie. W sumie może stworzę po prostu własny ranking...   :shaving:
It was never about shaving
  •  

przemo666

Chodzi o to że pitralon pitralonowi nierówny. Graalem jest podobno ten w ciemnej butelce, wyprodukowany w Szwajcarii. Szerokodostępne niemieckiej produkcji wody to zupełnie inny produkt, ponoć nie tak dobry jak szwajcarski.
  •  

barber

co do ASów pozwolę się wypowiedzieć
mi zdecydowanie lepiej robią te tańsze
Clubman
SkinBracer - jeszcze nie dawno był tani (ale daje radę 55zł za 206 ml )
lekko cena w górę
Myrsol
mocno cena w górę
Pheonix
wszystkie te wody nie zostawiają tłustego filmu na skórze i to jest ich +
nie lubię kiedy skóra się świeci a wszystko się lepi i maże
podziwiam lubiących tonik Thayers
dla mnie lepiąca maź której nigdy skóra nie wchłania ale skutecznie zapycha pory ( twarz klejąca, lepiąca )
☠️ nieprzyjemny w obyciu ☠️ — 🌸🌸🌹 zyskuje przy bliższym poznaniu 🌺🌷🌸
  •  

Robur

Dla mnie Brutal, najlepiej intense oraz ogórkowa na drugim miejscu.
  •  

jarrrro

Ja zachwycam się wodą Wholly Kaw King of Oud. Trwały zapach, ale jaki! W pół drogi pomiędzy słodyczą a świeżością, właściwie trudny do określenia, co czyni go zapachem całorocznym, co prawda żonie się nie podoba,  ale to jej problem, musi się przyzwyczaić.
Kupiłem, powąchałem i pomyślałem sobie, że ok, może być, ale bez zachwytu. Po kilku dniach tak mnie wzięło, że ciągle ramię mam pochlapane i wącham jak butapren
  •  

schizm

@jarrrro mydło też świetnie pachnie i mocno , zapach uzależnia.
  •  

Robcyk

Najfajniejszy AS. To dokładnie Pitralon zielony. Potem Alpa póżniej  Gołd dla ludzi dorosłych do tegoż zapachu.  Jednakże opowiem dostałem kiedyś 10 jak było u mnie. . Zapakowane od przyjaciela @Satynet  i  nie podpisane. Najfajniejsza rzecz 2 życiu kilkA wręcz polowé znalem. Na 5 zostaje 3 dtkd eliminacji i mamy najpiękniej  pachnaca wodę po goleniu. Franciso kanclerska.
  •  

rafalJG

Cytat: Robcyk w 23 Maj 2024, 23:10:24Najfajniejszy AS. To dokładnie Pitralon zielony.

Nie ma w składzie gliceryny. Dla mnie to wyklucza kosmetyk.
  •  

barber

@rafalJG
Napakowane gliceryną że szkoda gadać - wszystkie wody stirling
☠️ nieprzyjemny w obyciu ☠️ — 🌸🌸🌹 zyskuje przy bliższym poznaniu 🌺🌷🌸
  •  

jarrrro

Co się zmieniło w zakresie używanych wód? Które najbardziej cieszą, do jakich wracamy?
  •