Nowości TG

Zaczęty przez Monocero, 27 Sierpień 2019, 17:49:06

Przeczytano 48 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marcin39

@Vigo
Ponoć, a jednak stary Guinness jest lepszy. Miałem obie wersje i stara baza ma lepsze właściwości. Piana jest cięższa i daję lepszą ochronę.
  •  

Maniut

A to na stronie westmana😏
  •  

Konrad

Jedyne co odróżnia chłopców od mężczyzn to ceny ich zabawek.
  •  

Vigo

Cytat: Marcin39 w 13 Maj 2026, 11:32:02@Vigo
Ponoć, a jednak stary Guinness jest lepszy. Miałem obie wersje i stara baza ma lepsze właściwości. Piana jest cięższa i daję lepszą ochronę.
Wierzę na słowo. Nie mam porównania. No i w sieci są podobne opinie.
  •  

Ralf SnowY

Kolejna maszynka od TGS! ...a jeszcze nie opadł kurz po Lybra  8)

•  
    Za ten post podziękował: Normad

Normad

Cytat: Borat w 13 Maj 2026, 09:19:38Merkur 34 Adjustable już w sprzedaży.

Scalony post: 13 Maj 2026, 16:11:13
Cytat: Borat w 13 Maj 2026, 10:02:46Podejrzewam że tylko rączką. Na razie nie ma nigdzie recenzji.

Pod względem wymiarów 34 ADJ jest dokładnie tak duży jak Progress 500 i dlatego pasuje również do sprzedawanego przez Merkura etui podróżnego. Porównania wagi jeszcze nie mam.

W przypadku ,,elementu z pokrętłem regulacji" oprócz różnic wizualnych między 34 ADJ a Progressem występują także niewielkie różnice w wymiarach (szczególnie długości), ale części są wymienne. Tylko skala regulacji przestaje się wtedy zgadzać.
Nie spodziewam się tutaj żadnych niespodzianek, ponieważ głowica to naprawdę całkowicie zwykła głowica Progressa. Być może oczywiście będą jakieś różnice w wyważeniu

Brzytwy ; Kamisori I Europejskie i Japonskie
Maszynki: Rocnel Sailor I Rex Konsul Prospector I Blackland-Blackbird - Brąz I Gillette Super Speed r1962 I Gillette Fatboy r1959
  •  

Martinesku

@Ralf SnowY powiem tak. Dominus nazwa fajna, kojarzy mi się z ekstra kablami audio Purist Audio Design Dominus  :D
Ale ta maszynka TGS to raczej nie jest "hi-end" konkurent dla Syntesi/Lybra, to jest raczej budżetówka, mosiądz pokryty chromem a nie stal 316L, dla mnie odpada w przedbiegach.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora

Ralf SnowY

@Martinesku
Zweryfikować trzeba i w czarnobiały sposób: regres? czy progres?
Syntesi i Lybra jest cenowo wysoko wyciągnięta, ale też świetnie jakościowo się prezentują.
Wszystko kwestia ceny i efektywności maszynki. Może celują w budżetową niszę?

Martinesku

@Ralf SnowY tak wygląda głowica TGS Dominus. Gap 0,85mm a ekspozycja aż 0,25mm. No nie wiem, ze zdjęcia powiedziałbym, że ujemna, przetestujesz i dasz znać  :)
Kurna niech się lepiej zajmą stalówkami albo tytanem... Ale mosiądz chromowany tańszy w produkcji.

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora