Moje maszynki SE

Zaczęty przez waldekski, 24 Sierpień 2019, 14:03:23

Przeczytano 3 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

waldekski

Witam
Jak w temacie, chcę podyskutować o maszynkach single edge i nożykach do nich.
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

To tyle jeżeli chodzi o nożyki typu FAC, które przewinęły się przez moje maszynki SE i osobiste odczucia z goleń. Nie chce pisać..."posumowując..." bo moim zamiarem był otworzenie małej dyskusji na tematy związane z maszynkami Single Edge.
Gładkości życzę, czegokolwiek używacie aby ten stan osiągnąć.

•  

Marcin Es

WOW...fajnie się czytało. Fajna dyskusja, moje gratulacje :)
  •  

waldekski

@Marcin Es dzięki
Pod spodem takie małe uzupełnienie odnośnie Feather'a, brakuje ostrzy Feather Professional Soft Guard, ale one zostały dużo później wprowadzone do sprzedaży.

•  

jarrrro

Czyli na początek przygody jakie ostrza polecasz, takie, które są dostępne w kraju?
  •  

przemo666

Ładna, naprawdę pokaźna kolekcja - @waldekski Jeśli chodzi o ostrza Feather light : zgłaszam się na oblatywacza tych żyletek w injectorze, jeśli są dla Ciebie zbędne  ;) Ostatnio dorobiłem się kolejnego injectora - hydromagic eversharp się nazywa, zasadniczo ma większego zęba od Type L i piękną pseudo złotą powłokę    8)))
  •  

dardo2002

@jarrrro z ostrzami podobnie jak z żyletkami - nie każda każdemu pasuje. Jak kupisz tego Hawka V3 to zagadaj u sąsiadów do Pimpsa. On kiedyś sprzedawał zestawy testowe chyba 10 rożnych ostrzy. Nie ma sensu kupować całych paczek po 15-20 szt. skoro możesz sprawdzić po jednym.
  •  

jarrrro

U sąsiadów założyłem drugie konto, bo kiedyś mnie zbanowali, i wczoraj na amen drugi raz mnie zbanowali, nie dostępu do tamtego forum
  •  

dardo2002

Pamiętliwe chłopaki:) Rozumiem, że ten pierwszy to za zasługi i odmienność ideologiczną. A ten drugi to za co, bo chyba nie tylko za zbieżność adresów e-mail?:)
  •  

jarrrro

Nie no, podałem inny adres, nowy nick, pewnie ktoś życzliwy skojarzył teksty podobne tu i tam, ale muszą mnie tam nie lubić... I to bez powodu. A ja taki fajny jestem
  •  

waldekski

Cytat: jarrrro w 24 Sierpień 2020, 23:57:16Czyli na początek przygody jakie ostrza polecasz, takie, które są dostępne w kraju?

Niestety nie przebywam w Polsce więc nie orientuję się co jest dostepne w naszym kraju. A co do polecenia ostrzy to...odpowiem najpierw pytaniem....jaki masz zarost....? kolego
  •  

jarrrro

To już nieistotne, kupiłem dwa rodzaje, KAI i najbardziej agresywne feathery
  •  

adamsky

Cytat: dardo2002 w 25 Sierpień 2020, 08:29:31@jarrrro z ostrzami podobnie jak z żyletkami - nie każda każdemu pasuje. Jak kupisz tego Hawka V3 to zagadaj u sąsiadów do Pimpsa. On kiedyś sprzedawał zestawy testowe chyba 10 rożnych ostrzy. Nie ma sensu kupować całych paczek po 15-20 szt. skoro możesz sprawdzić po jednym.

Co znaczy forum u sąsiadów? Właśnie zaczynam z FAC i przydałby mi się taki zestaw demo...
  •  

jarrrro

Wcześniej było inne forum, brzytwa się nazywało, to nasze zostało założone jaki alternatywa dla tych, co tam nie pasowali, byli wyrzucani i tak dalej. To historia już, tamtego forum już na ma
  •