Instrukcja golenia brzytwą

Zaczęty przez kwasek071, 25 Sierpień 2026, 16:12:13

Przeczytano 285 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kwasek071

Co Wy na to?

Scalony post: 25 Sierpień 2026, 16:28:53
Jak to, co jest prezentowane na filmie, ma odniesienie do Waszej wiedzy i Waszej techniki golenia brzytwą. :)

Akatovskyyy

No dobra, a gdzie tam jest użycie brzytwy?  :D

Takie to wszystko piękne, a barberzy w 2026 roku dalej nazywają szawetkę brzytwą  ::)
Wiadomo, że brzytwa brzmi lepiej, bo od razu nadaje klimatu premium  :D
  •  

kwasek071

Cytat: Akatovskyyy w 25 Sierpień 2026, 17:15:24No dobra, a gdzie tam jest użycie brzytwy?  :D

Takie to wszystko piękne, a barberzy w 2026 roku dalej nazywają szawetkę brzytwą  ::)
Wiadomo, że brzytwa brzmi lepiej, bo od razu nadaje klimatu premium  :D
No właśnie i tutaj trafiłes w punkt. Szumnie nazwana szawetka brzytwą. Co mi się również rzuciło w uszy to to że barber wspomina o wysychania piany na twarzy klienta  ???

lukassonek

Teraz barber nie może nawet używać shavera, a co dopiero brzytwa, zaraz lokal zamknięty
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

kwasek071

Normy unijne . Kiedyś wystraczyła dezynfekcja brzytwy.

HaSSaN

Nie można golić brzytwą i w barbicide na te nie wiem 30 minut?

Piotr G

W dniu mojego ślubu (1980r) odebrałem przyrzeczony prezent od serdecznego przyjaciela mojego Taty, Pana Fryzjera i Golibrody - darmowe strzyżenie i golenie. Golenie oczywiście brzytwą - moje pierwsze w życiu. Jako że dzień był szczególny, ochoczo skorzystałem, by się nie pokiereszować podczas samo golenia. Pan Golibroda ogolił moje lica w sposób cudowny; PN to mało powiedziane. Ale nie o tym chciałem. Owa klasyczna brzytwa ( i kilka innych) stały w słoiczkach (każda w osobnym) napełnionych jakimś płynem  o zapachu spirytusu, bezbarwnym, niestety nie pamiętam już co to było. Konkludując: wtedy cudownie gładki na licach, dożyłem szczęśliwie do dnia dzisiejszego i żaden liszaj ani inne paskudztwo mnie nie zżarło. Czy czasami w dzisiejszych regulacjach sanitarnych nie ma trochę przesady ? Co sądzicie ?
:hello: Piotr G
Muhle R41 Grande, Muhle R89 Grande, Merkur 43C, Merkur Futur, Kamisori.
  •  
    Za ten post podziękował: loppek