Mam ciągle podrażnioną skórę po goleniu

Zaczęty przez Dany92, 27 Czerwiec 2026, 10:19:13

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jednoryb

Tak ale trzeba biegać boso najlepiej po łące  o poranku po pełni księżyca, kiedy jeszcze jest rosa, kwiaty kwitną, bąki latają ptaszki śpiewają, żaby rechocą a krowy jeszcze śpią
  :dude:
  •  
    Za ten post podziękował: jarrrro

grain

Cytat: Dany92 w 30 Czerwiec 2026, 20:49:46Mam kupione sporo kosmetyków do golenia (jak na zdjęciu), bo mieszkam w Norwegii
Kiedyś była zajawka na te kremy/mydła. Miałem jedno i miło wspominam tą markę Fitjar
  •  

Dany92

Cytat: jarecki w 02 Lipiec 2026, 10:18:14@Dany92: Szyja na ostatnim zdjęciu nie wygląda bardzo źle. Jakie masz odczucia z golenia maszynką? Gładko ścinała zarost bez szarpania? Jaką dałeś żyletkę? Trzeba od dołu naciągać delikatnie skórę tak jak pisałem wcześniej. Ja to robię automatycznie bez zastanawiania. Jeśli maszynka nie szła płynnie po zaroście to trzeba się właśnie nad tym pochylić

ja mam dobre ,może trochę szarpie ale na jedno przejście z włosem brak efektów , dlatego zrobiłem 2 w bok , ale jak zwykle ta jedna strona poszkodowana ale i tak mniej , astra zielona

Scalony post: 02 Lipiec 2026, 23:00:29
Cytat: jarrrro w 02 Lipiec 2026, 10:38:02Zasada pierwsza. Zawsze trzeba umyć twarz przed goleniem żelem do mycia twarzy. Następnie zwilżyć twarz. Nałożyć preshave, potem nowa żyletka, delikatna maszynka, dobre mydło, krem, unikać tanich, nie zapewniają ochrony.
Po wszystkim wytrzeć twarz ręcznikiem, i od razu woda po goleniu albo balsam. I tu u mnie pojawiają się problemy. Zawsze mam podrażnioną twarz, zaczerwienia mijają po południu przy goleniu porannym. Polecam zakupić ten krem, jest tani, moim zdaniem najlepszy

Potem pobiegać na świeżym powietrzu i przechodzi.
Podstawa to poczucie wiatru we włosach. Dla łysych nie mam rady

tak myje tym żelem tołpa , preshave tez zazwyczaj daje ten z proraso zielony , po goleniu daje ałun ,spłukuje potem woda i po chwili balsam tez tołpa i efekt jak widac
  •  
    Za ten post podziękował: jarrrro

Arjuna

Spróbuj jeszcze wywalić ałun. Serio. I rób dwa przejścia. Zobacz jak będzie po dwóch, trzech goleniach. Czasami trzecie przejście podrażnia jak skóra jest już zmęczona. Bo golenie to też peeling czy jak tam to się pisze  :D Oczywiście zgadzam się z kolegami w kwestii żyletki no i maszynki. Miałem jedną która zawsze robiła mi podrażnienia na dodatek w wersji niby łagodnej. Pozdro

Wielblad

Ja testowalem zmianę kolejnosci balsamu... balsam w dużej ilości przed alun... potem zmywanie z twarzy i dopiero afterek... calkiem sympatycznie to działa  :beer:
...a minister golenia ostrzegał ???
  •  

jarrrro

Ałun tylko na zacięcia!
Nie smaruj całej twarzy, bo może podrażniać. On nie ma właściwości łagodzących
  •