Potencjalny zakup grupowy na Revisor Solingen..

Zaczęty przez Yarek, 03 Czerwiec 2026, 17:24:34

Przeczytano 759 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yarek

Potencjalnie..;)słowo klucz..:)
Pani mi odpisała, bardzo szybko..mają wakacje do 15.06, więc do tego czasu może ci lubiący większe rozmiary jednak dojdą do wniosku, że małe też jest piękne:)
Życzyłem Pani udanych wakacji, pełnych odpoczynku w imieniu swoim i obecnych oraz przyszłych użytkowników ich brzytw/brzytew..:)
Tak obecnie wygląda sytuacja, ale wszystko idzie we właściwym kierunku..
  •  

Brzytwa

Ja też byłbym chętny.

Na pewno:
- okładki: czerwone
- nosek: hiszpański
- jeśli można to imię i logo forum, jeśli nie ma takiej możliwości to samo ,,Marek".

Gdyby była możliwość 6/8 to zdecydowanie ten rozmiar, a jeśli nie to 5/8 też przygarnę, nie mam jeszcze żadnej brzytwy tego producenta.

Dzięki za podrzucenie tematu! 😁

1. Yarek
2. Yarek
3. Mariusz888
4. chętny spoza forum
5. tombar 6/8
6. Marcin39 6/8
7. Brzytwa 6/8 (ew. 5/8)

Edit:
,, przy okazji pytanie-jaka jest zaleta hiszpanskiej koncowki nad ta okragla?"
Z tego co wiem to pozwala na większą precyzję i łatwiejsze dojście w okolicach nozdrzy (bo nie ma tego okrągłego elementu z round point który odstaje poza linię ostrza), ale łatwiej się skaleczyć (j.w.: ten wystający element zabezpiecza przed wjechaniem sobie w np. nozdrze). To będzie moja pierwsza z tą końcówką więc wypowiadam się tylko z wiedzy teoretycznej.
  •  

radzyniak

1. Yarek
2. Yarek
3. Mariusz888
4. chętny spoza forum
5. tombar 6/8
6. Marcin39 6/8
7. Brzytwa 6/8 (ew. 5/8)
8 Radzyniak 6/8 ew. 5/8 czerwona nosek hiszpański.
  •  

Yarek

Ok..cos sie rusza w temacie..to dobrze:)
Jak napisalem-do 15.06 sa wakacje w Revisorze..kazdemu sie nalezy..czy tez,jak w tym filmie,ktory wkleilem-ktos zachoworal na Covid i produkcja brzytwy sie opoznila..no nie jest to po prostu jakas masowa produkcja,bo brzytwy,ktora da sie golic pewnie nie da sie wyprodukowac na jakiejs tasmie w fabryce..tak przypuszczam:)
Lista musi zostac ograniczona do max 10 sztuk..i co,ktorzy sa zdecydowani na 5/8 maja pierwszenstwo..nie wiem,czy zbierze sie tylu chetnych i jakie beda koszty przesylki..ale chyba wysylanie wiekszej ilosci sztuk to juz byloby powiedzmy ryzyko..
Jezeli uda sie zrealizowac to zamowienie i wszyscy beda happy to byc moze Pani zaproponuje jeszcze cos ciekawego..zobaczymy..moze jakies wieksze rozmiary wlasnie..ta oferta jest uwazam naprawde fajna i kropka;)
Ja oczywiscie zloze to zamowienie i zaplace ze swojego konta za calosc..ode mnie juz nie beda chcieli zdjecia ID;)odbiore to rowniez z renomowanej placowki Poczty Polskiej..pozostaje kwestia pozniejszej rozsylki..ale to jest do ustalenia wszystko..wszystko na spokojnie..jest czas..nie spotkalem sie jeszcze w mojej krociutkiej karierze"brzytwiarza",zeby ktos sie spieszyl"obcujac"z takim narzedziem,jak brzytwa,:)
  •  

Marcin39

1. Yarek
2. Yarek
3. Mariusz888
4. chętny spoza forum
5. tombar 6/8
7. Brzytwa 6/8 (ew. 5/8)
8. Radzyniak 6/8 ew. 5/8 czerwona nosek hiszpański.

Ja odpadam, dostałem dzisiaj w prezencie 5/8 z Bielska Białej😍 i mi wystarczy w kolekcji :beer:
  •  

Yarek

Cytat: Marcin39 w 05 Czerwiec 2026, 21:57:201. Yarek
2. Yarek
3. Mariusz888
4. chętny spoza forum
5. tombar 6/8
7. Brzytwa 6/8 (ew. 5/8)
8. Radzyniak 6/8 ew. 5/8 czerwona nosek hiszpański.

Ja odpadam, dostałem dzisiaj w prezencie 5/8 z Bielska Białej😍 i mi wystarczy w kolekcji :beer:

Przeciez Bielsko-Biala to polskie Solingen;)a z ciekawosci moge zapytac co to bylo?:)
Ja jestem nowy i poczatkujacy w temacie TG,ale ostatnio taka ciekawostke znalazlem,ze podobno nawet te cenione Filarmoniki hiszpanskie Doble Temple czy jakos tak,ale i inne pewnie mialy ostrza robione w Solingen.. ten Jose Pou dokladal"tylko"reszte..:)
  •  

radzyniak

Panowie zastanawiać się bo w w/w sklepie można zamówić podkłądki piny i przekładki mosiężne.
  •