Olejek Isana z Rossmanna..

Zaczęty przez Yarek, 01 Czerwiec 2026, 11:54:58

Przeczytano 737 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Yarek

Nie znam się na pre-shave'ach i nie stosuję, to nie mój poziom aktualnie..na razie ciepła woda mi wystarcza, albo tak mi się wydaje, że wystarcza;)
Ale znalazłem coś takiego:

https://www.rossmann.pl/Produkt/Pianki-i-kremy-do-golenia/Isana-olejek-do-golenia-dla-kobiet-zapach-sezonowy-100-ml,376770,13113?srsltid=AfmBOooRZw8CjbwSKXcDlxgIuHK14TNzDX-sX5X7zEHUaYuAEerCj0jE

Może byłoby ok..nie tylko jako pre-shave ale i post-shave..tłuste toto jest, no jak olej tylko ładniej pachnie..nie znam się na tych kosmetykach,ja z olejów to tylko rzepakowy i 5w30 od czasu do czasu..kosztuje 10,99..ale może się nada?może ktoś próbował?żeńska część polskiej sceny TG patrząc po opiniach jest zadowolona:)

Pli bona estas saĝa malamiko, ol malsaĝa amiko
  •  

Rebelko

Za tą kwotę nie ma co się zastanawiać i wziąć ten olejek. Sam posiadam ten olejek, lekko poprawia komfort golenia, chociaż nie mam porównania z innymi produktami tego typu.
  •  

Yarek

Tak tez zrobilem..po drodze z roboty zajrzalem do Rossmanna..tylko nie bardzo wiem,jak go uzywac..najpierw ciepla woda,potem ten olejek?czy odwrotnie?no woda sie nie lubi z czyms tak tlustym..czy wody sie nie stosuje juz jezeli uzyje sie takiego olejku?
  •  

hatake

Cytat: Yarek w 01 Czerwiec 2026, 20:54:09Tak tez zrobilem..po drodze z roboty zajrzalem do Rossmanna..tylko nie bardzo wiem,jak go uzywac..najpierw ciepla woda,potem ten olejek?czy odwrotnie?no woda sie nie lubi z czyms tak tlustym..czy wody sie nie stosuje juz jezeli uzyje sie takiego olejku?
Najpierw umyj twarz, potem ciepła woda, poczekaj aż zarost sobie wchłonie wode, zwilż delikatnie znów twarz i nałóż olejek, gdzieś przeczytałem kiedyś że olejek powinno się nakładać nie na suchą skórę. Ale mogę być w błędzie bo też nie jestem kosmetologiem, ja nakładam na wilgotną skórę.
Razorock Mamba 70, King C Gillette,
Merkur  Progress, Rockwell 6C,
Muhle R41, Muhle R89,
Razorock German 37 Slant,
  •  

Yarek

Ale to jest strasznie tluste,ten olejek..hydrofobowe ze az strach..no woda sie nie lubi z olejami zadnymi..wiec chyba olejek na czysta,ale jednak sucha juz skore?
  •  

Rebelko

Ja myję twarz ciepłą wodą i wcieram olejek na wilgotną twarz. Nie zauważyłem żadnych problemów z aplikacją.
  •  
    Za ten post podziękował: Jednoryb

jarrrro

Nakładać na zwilżoną twarz
  •  

Yarek

Dzięki za podpowiedzi i rady..trzeba będzie wypróbować coś więcej niż tylko ciepła woda..
  •  

Yarek

Te olejki aktualnie w promocji za 7,49..stosunek cena/jakosc sie poprawil;)
  •  

Martinesku

No nie, Isana wymiata z tymi cenami w promocjach... Raczej nie potrzebuję olejku ale kusi. Za 2 zł więcej mają też olejek pod prysznic aż 1/4 litra  ???
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

Yarek

Cytat: Martinesku w 12 Czerwiec 2026, 06:15:26No nie, Isana wymiata z tymi cenami w promocjach... Raczej nie potrzebuję olejku ale kusi. Za 2 zł więcej mają też olejek pod prysznic aż 1/4 litra  ???

Nie sposób się oprzeć..;)plus jeszcze ten Wilkinson AS i jesteśmy coraz bliżej stworzenia zestawu idealnego:)
  •  

Milas

Raczej "idealnego" - powinno być w cudzysłowie ;)

Przy okazji zapytam:
Nie zastanawiacie się czasami z kąd taka cena?
Kto, gdzie i z z czego miesza te "eliksiry"?  ???
  •  

Martinesku

@Milas a jaki jest "najstraszniejszy" scenariusz? W Chinach z rafinowanego oleju słonecznikowego?  :D
Aż strach się bać.
A poważnie, to nie interesuje mnie to zagadnienie bo w ogóle nie potrzebuję tego produktu ale jeśli komuś to coś pomaga w procesie golenia to martwiłbym się raczej, gdyby cena była 100 zł a nie 7.50 zł. Litr oleju spożywczego kosztuje 8-11 zł, ludzie na tym smażą, spożywają i się trują nagminnie i to jest bardziej istotny problem...
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

Milas

@Martinesku

Jeżeli ktoś ma zestaw kilku specyfików i używa ich na przemian to nie widzę powodu, żeby raz na jakiś czas nie
"skoczyć sobie na bungee"  ;)

Ale trzymanie się tylko tanich chemoli bo działają i pachną "ciekawie" to już niekoniecznie (ale to ja).
Owszem- różnica w cenie zakupu, ale rozkładając to w czasie/na golenia różnice cen nie są aż tak wielkie, jak się wydaje patrząc na cenę zakupu.

•