Ciekawe geograficznie opakowania brzytew

Zaczęty przez Mokasyn86, 27 Maj 2026, 20:37:22

Przeczytano 420 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mokasyn86

Jako, że bardzo lubię stare opakowania po brzytwach, postanowiłem założyć taki wątek. Na początek wrzucę etui po brzytwie którą ostrzyłem od kolegi @Yarek UWAGA! Z Peru :!
Jak ktoś ma coś ciekawego to proszę wrzucajcie :hello2:

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.

Yarek

Rzeczywiscie jakies dziwne wydalo mi sie to opakowanie..ale w takim dostalem ta Jowike..z Solingen..najnizej polozonego miasta w Peru..i najbardziej wysunietego na wschod..to moze byc peruwianska podrobka;)
  •  

Mokasyn86

To zapewne Importer.

Kolejne pudełko pochodzi z Gelsenkirchen na Bahnhoffstrasse.

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Yarek

No tak..
el proveedor, la proveedora-dostawca,dostawczyni..
Opakowanie po czarnym kocie jest rowniez geograficznie ciekawe z natury rzeczy:

Scalony post: 31 Maj 2026, 08:03:10

•  

Mokasyn86

Cytat: Yarek w 03 Czerwiec 2026, 06:04:37I jakies brzytwy z Hindenburga..

Jak z tego Hindenburga, to @lukassonek by brał. Ja też 8) (niemieckie Zabrze)

•  

Yarek

Cytat: Mokasyn86 w 03 Czerwiec 2026, 14:49:29Jak z tego Hindenburga, to @lukassonek by brał. Ja też 8) (niemieckie Zabrze)

Raczej chodzilo o sterowiec..co nie znaczy,ze na Hindenburgu nie moglo byc brzytw/brzytew z tego przez krotki czas Hindenburga,czyli Zabrza..w koncu to luksusowy jakby byl sterowiec;)
  •  

Mokasyn86

Ze swojego miasta też posiadam pudełko. Na Targu Staroci raz miałem w rękach brzytwę z "Gleiwitz" na szyjce, ale nie wziąłem, głupek ze mnie. Byłą trochę zleżała, ale do zrobienia bez problemu.

•  
    Za ten post podziękował: Xcalibur

Xcalibur

Nie wiem czy wszystkie Lunawerki takie dostawały (lub podobne). Na początku byłem pewien że nie oryginalne i sprzedający po prostu dał co miał.