Feather professional PB20

Zaczęty przez adamsky, 26 Maj 2026, 08:39:04

Przeczytano 420 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adamsky

Cześć Panowie, chciałem zapytać o wasze doświadczenia z Feather professional pb20. Mam możliwość zakupić oryginały za ok 30 zł za kasetę co przy cenie w PL >60 zł wydaje się okazją życia. Mam brodę więc żyletki używam tylko do konturów i szyi. Mam już w softguard i chiński klon Kai premium guard, chciałem spróbować też klasycznej żyletki. Ktoś ma, używa mógłby się podzielić opinią? A może ktoś ma porównanie do np soft i pro guard?
  •  

Mariusz888

Ja używam w szawetce właściwe tylko ich. Mnie te nożyki z ochroną średnio pasują (wbrew pozorom bardziej mi podrażniają skórę niż gładkie ostrze). Zresztą nawet wczoraj ich używałem do golenia i ja polecam.
  •  
    Za ten post podziękował: adamsky

adamsky

Dzięki za odpowiedź. Znalazłem promkę i mogę kupić kasetę z 20 ostrzami za ok 30 zł, niestety musze kupić 3 kasety. Jakby ktoś chciał mogę odsprzedać, bo przy podgalaniu brody to z moim obecnym zapasem softów to mam zapas na 10 lat...
  •  

Milas

@adamsky
Uważam ( i chyba nie jestem odosobniony ), że najlepsze z ochroną to KAI Captain Titanium Mild Pro-Touch, a z tych bez ochrony to Schick Proline.

Soft Guardy to ani ostre, ani gładkie, pro guardy  lepsze, ale KAI zdecydowanie przyjemniejsze i ostrzejsze.

Feather Professional są ok, ale wolę KAI Captain Titan Mild PINK, chociaż i tak przegrywają u mnie z Schickami.
  •  

Yarek

•  

Mokasyn86

Zależy czego szukasz w żyletkach.. Dla mnie najlepsze są Feather SUPER Professional >:D
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

adamsky

Cytat: Yarek w 26 Maj 2026, 13:48:00Czy o ta promke chodzi:
https://amzn.eu/d/09uKuaua
??
60 szt za 82pln..

34
Za 1 paczkę a jak przekroczysz 100 zł obcinają jeszcze 20 od całości więc wychodzi 102-20=82 zł z darmową wysyłką.

Wziąłem sobie w sumie 4 paczki będzie przy podgalaniu brody na kilka dobrych lat.

Dzisiaj goliłem się nimi pierwszy raz i dla mnie są dużo przyjemniejsze niż softguard. Owszem zaciąłem się 2 razy ale to moja wina bo nie mam jeszcze techniki. Ponadto nadal mam problem z pianą, tzn pomimo że nakładam preshave i potem mydło z pędzla, to jak np ogolę policzek jeden potem drugi to jak chce golić szyję to czuje już że piana na szyji zaschła i nie da się jej łatwo zgolić... na YouTube każdy jak widzę nie ma z tym problemu, co mogę robić źle? Mydła użyłem już dobrego z próbki którą otrzymałem...
  •  

Milas

@adamsky na moje to musisz pokombinować z wodą   ;)

Jeżeli wyrabiasz na facjacie to najpierw spróbuj "wyczuć" mydło w misce, lub na dłoni, jeżeli w misce to kombinuj dalej w misce
( wyrabianie na twarzy to zaś potem, ale jak masz brodę to trochę mało miejsca masz...).

Mydła są różne i finalnie piany też wychodzą różne, ale tak uogólniając to lubią różną ilość wody i b. często lubią być dłużej kręcone niż się Tobie wydaje.
Następnym razem zrób taką samą pianę jak teraz, dodaj ciutkę/trochę/kropli kilka (to trzeba wyczuć) wody i jeszcze pokręć - piana powinna dostać większego połysku i zacząć się bardziej "ciągnąć" -jak będzie się "lała" to kręć dalej...

Możliwe też, że nakładasz za mało/za cienko piany na skórę... do golenia zdejmij koszulkę, albo ubierz tę z większym dekoltem ;) 
  •  

Yarek

Albo po prostu chodzi o czas..tez tak mam,ze mydlo mi zasycha zanim przejade kazde miejsce,w ktorym je nalozylem..komus,kto ma techike wystarczy pewnie minuta,zeby przejechac po calosci..poczatkujacy sie uczy..ustawienia reki,chwytu,zmiany reki,kata..i taka zabawa zajmuje duzo wiecej czasu niz komus,kto robi to po raz tysieczny..
  •  

jarecki

@Yarek: Możesz wybrać również inne mydło, które ma trochę trwalszą i bardziej gęstą pianę oraz nakłada się grubszą warstwą na twarzy. Może to być Stirling ze średniej półki ale również budżetowe mydło Derby Professional, Barbus albo kremy TFS (w czerwonym tygielku), Speick, Nivea.
  •