Pierwszy dzik

Zaczęty przez Jednoryb, 15 Maj 2026, 14:32:04

Przeczytano 631 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jarrrro

Zenith delikatne włosie? Nieprawda, te pędzle robią najmocniejszy masaż
  •  

Marcin39

@Jednoryb
Zenith u nas cała masa i wszystkie bielone  :beer2:
Niebielony ciężko kupić, a różnica jednak jest. Dla mnie oczywiście  :D
  •  

jarrrro

11126 omega to dobry pędzel, będzie łagodny, jeśli się podoba, to bierz i używaj, i ciesz się
  •  

Jednoryb

Cytat: Marcin39 w 15 Maj 2026, 18:45:27@Jednoryb
Zenith u nas cała masa i wszystkie bielone  :beer2:
Niebielony ciężko kupić, a różnica jednak jest. Dla mnie oczywiście  :D

Ups, fakt mój błąd, chodziło o te niebielone włosie na niebieskim uchwycie - że nie widziałem go na krajowym rynku. Dzięki że napisałeś - przypuszczam że różnica na jego korzyść.
@jarrrro dlaczego uważasz że Zenith nie będzie delikatny? Przypuszczam że chodzi nie o samo włosie a o kwestię jego ilości, długości czy upakowania? Z tego co wyczytałem na forum to właśnie Zenith miał opinie tego bardziej delikatnego - Omega czy Semogue według tego co czytałem potrafiła robić większy masaż.

Teraz już im więcej czytam tym mniej wiem - ostatecznie domyślam się że skończy się tak że będzie okazja wytestować wszystkie na swojej skórze >:(

Omegę 11126 zapewne nabędę skoro jest polecana a wizualnie wygląda całkiem dobrze ... korci sprawdzić inne
🤙
  •  

Xcalibur

@Jednoryb na Dwa-Ostrza jest teraz wysyp Zenithów. Ale musiałbyś się pospieszyć bo szybko znikają  ;)
https://dwaostrza.pl/pl/producers/zenith-1751979253.html
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

Arjuna

@Xcalibur dzięki za wspominkę! Tak, mamy w końcu Zenithy. Jutro wlatują kolejne do sklepu :) Sam mam w domu dwa prywatne i meeegaaaa je lubię. Wczoraj i dzisiaj kilku Kolegów z forum i nie tylko kupiło. Pozdrowionka!

Wielblad

Cytat: Jednoryb w 15 Maj 2026, 18:37:42Są jakieś różnice jeśli chodzi o właściwości samego włosia między tym bielonym?
Piękne te twoje ze Zenithy
W PL dosyć ograniczona jest dostępność tej marki. Tych bielonych nigdzie nie widziałem.
Niebielony w moim odczuciu dziala zaraz po wyjęciu z pudełka... bielony zeby pokazać co potrafi trzeba regularnie karmić mydlem... używać, uzywac i jeszcze raz uzywac.
...a minister golenia ostrzegał ???

AdrianP

To ja opiszę w skrócie swoje dziczki, może komuś się przyda

Semogue 1470 – Mały, zgrabny dzik z ładną, drewnianą rączką. Super miękki po złamaniu ale nie mop. Idealny do wyrabiania piany bezpośrednio na twarzy.
Semogue 1800 – Taki trochę "ulepszony" model. Ma miks dwóch rodzajów szczeciny, przez co ma całkiem niezły kręgosłup (jest sprężysty), ale końcówki bardzo szybko robią się miękkie i przyjemne dla skóry.
Semogue C3 – taki jak 1800, te same włosie ale lubię go bardziej z uwagi na większy ciężar.
Semogue SOC (Semogue Owners Club) – Klasyka gatunku i chyba mój ulubieniec z tej marki. Duży, luksusowy dzik w rączce z białe żywicy imitującej kość słoniową. Świetnie leży w dłoni, a piana robi się w nim dosłownie sama. Delikatny i sprężysty, zachowuje kręgosłup.
Omega 11137 – Bardzo fajny dzik z elegancką rączką z drewna jesionowego. Ma wysoki knot, więc jest bardziej "wiotki" niż Semogue, ale za to genialnie i gładko maluje twarz pianą.
Omega 10108 – Gigant z plastiku. Tania, wielka decha, potrafi utrzymać tyle piany, że starczyłoby na ogolenie całej jednostki wojskowej. Uwaga przy wyrabianiu, niby smarujesz pianą szyję a przypadkowo drapiesz się po czole.
I na koniec Zenith, mam jeden model i nie kusi mnie w kierunku tej marki żeby sprawdzić inne dziki
Zenith 509BC – Kolejny włoski dzik, ale zrobiony trochę inaczej niż Omega. Końcówki rozbijają się błyskawicznie, a sam pędzel ma świetny balans między sprężystością a miękkością. Rączka z żywicy wygląda bardzo spoko na żywo. Jest gęsto napakowany, ja muszę mieć dzień na użycie go ponieważ trzeba poświęcić trochę pracy na odpowiednie przygotowanie i nabicie tego żarłoka.

jarrrro

Albo kup se zenitha, zobaczysz, jaki to delikatny masaż daje
  •