Zapoznaj się z Regulaminem Bazaru forum, zanim założysz temat

https://www.golarze.pl/index.php?topic=3.0

Zapoznaj się z tematem Zgłaszanie wiadomości

https://www.golarze.pl/index.php?topic=1864.0

Należy przesyłać zdjęcia do tematów sprzedażowych w Bazarku na zewnętrzne hostingi, takie jak Postimages, Imgbb lub inny dowolny hosting, aby uniknąć zbędnego obciążania forumowej galerii zdjęciami związanymi ze sprzedażą.

[K] Pędzel borsuk

Zaczęty przez Jednoryb, 13 Maj 2026, 20:51:15

Przeczytano 357 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jednoryb

Witam serdecznie, do tej pory używam wyłącznie pędzli syntetycznych a chciałbym sprawdzić naturalne włosie. Pędzle ze szczeciny są tanie ale obawiam się że zbyt drapiące dla mnie więc chciałem spróbować pędzla z włosiem Borsuka.
Pewnie wielu z was ma, liczę że są tacy którzy mają pędzle których mniej używają lub chcieliby się pozbyć ;)
Byłbym wdzięczny, jeśli znajdzie się ktoś kto ma to proszę i namiar. Stan pędzla dla mnie osobiście jest na drugim miejscu bo zależy mi żeby sprawdzić borsucze włosie. Z tego co czytałem też są różne rodzaje ale to już nie ważne. Dobrze byłoby żeby też nie był jakiś wielki, najlepiej jakiś średni.

🤙
  •  

Marcin39

Mogę Ci wysłać yaqi dwupasmowy borsuk. Sam dostałem od kolegi @Wielblad jak zacząłem przygodę z borsukami.
Wal na PW jbc :beer2:
  •  
    Za ten post podziękował: Jednoryb

AdrianP

Pędzel z dzika nie jest drapiąy, złamany jest bardzo delikatny i sprężysty, koniecznie spróbuj i sam się przekonaj jakie to jest świetne włosie, ja jestem fanem dziczyzny w każdej postaci  :beer3:
  •  

DonnieDarko

Kolega @Jednoryb Dostał odemnie pędzelek z dzika także ma na czym się uczyć tego wlosia :)
Szaleństwo jest jak Grawitacja,wystarczy lekko pchnąć...
  •  

Jednoryb

Tak mam pędzel z dzika od @DonnieDarko moczyłem go oczywiście i co do wyrabiania piany nie ma zastrzeżeń ale jest sztywny, włosie jest szorstkie i drapie  a poza tym podczas dwóch prób wyrabiania kremu zgubił sporo włosów
🤙
  •  

Armaros

Cytat: Jednoryb w 14 Maj 2026, 17:07:39Tak mam pędzel z dzika od @DonnieDarko

A on dostał od osoby X ;D  ;D  ;D
Nie ma cwaniaka nad Warszawiaka :-)
  •  

Borat

@Jednoryb

Moczyłeś minimum 15 minut? 3/4 włosia w wodzie.
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

AdrianP

Weź go wywal i kup pędzel z normalnym włosiem, na początek polecam Semogue 1470, maly ale wariat, łatwo go złamać i mało piany zżera, jak wolisz coś większego to np Omega 11137

Cytat: Jednoryb w 14 Maj 2026, 17:07:39Tak mam pędzel z dzika od @DonnieDarko moczyłem go oczywiście i co do wyrabiania piany nie ma zastrzeżeń ale jest sztywny, włosie jest szorstkie i drapie  a poza tym podczas dwóch prób wyrabiania kremu zgubił sporo włosów
  •  

Jednoryb

Cytat: Borat w 14 Maj 2026, 18:48:51@Jednoryb

Moczyłeś minimum 15 minut? 3/4 włosia w wodzie.
No raczej, pędzel się strasznie leni, podczas wyrabiania kilka włosów musiałem wyławiać
🤙
  •