Zamowienie ze strony Revisor-solingen..

Zaczęty przez Yarek, 13 Maj 2026, 20:08:23

Przeczytano 424 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Yarek

Witam!
Czy ktokolwiek z Was zamawial cos ze strony Revisora?zlozylem zamowienie,zeby zobaczyc,jak to dziala i nic...nie otrzymalem zadnej odpowiedzi;)ich strona w ogole jest bardzo"old fashioned"..jezeli ktos na nia wchodzil to wie,o co chodzi..macie jakies doswiadczenia?wysylam maila,nie otrzymuje zadnego potwierdzenia wyslania..skladam zamowienie-rowniez cisza..
Co robic?jak zyc?;)
Nie wiem,czy to wlasciwe miejsce na ten post..jezeli cos pomylilem to przpraszam..przepastne to forum dla kogos,kto tu od niedawna zaglada..
  •  

Marcin39

Chyba kolega @Janusz_Senior coś tam brał, chyba że mi się pomyliło coś  :beer2:
  •  

Normad

@Yarek  ja zamawiałem i zawsze było ok jedyny minus jak kupowałem to musiałem dokonać przedplate na ich konto poprzez Paypal zazwyczaj dostawałem maila z informacją PayPal mail i numer zamówienia to wpisujesz i wpłacasz potem  wysyłali troszkę to trwało za pierwszym razem jeśli się nie mylę to musiałem załączyć w Mailu zwrotnym Dokument że  mam skończone 18lat
Nie wiem jak to teraz wygląda bo już troszkę czasu temu to bylo
Brzytwy ; Kamisori I Europejskie i Japonskie
Maszynki: Rocnel Sailor I Rex Konsul Prospector I Blackland-Blackbird - Brąz I Gillette Super Speed r1962 I Gillette Fatboy r1959
  •  

Yarek

Dziekuje za odpowiedzi..no nic to czekamy;)
Chyba,ze w ogole zle zaczalem i nie jest to wlasciwy sposob do nabycia brzytewki na poczatek przygody..ale slyszalem duzo dobrego o brzytwach od nich..sa jakies lepsze strony do zamowienia nowego instrumentu?poza GD ustawionego"na gotowo"przez utytulowanego tutejszego forumowicza?ta opcje tez rozwazam..

Janusz_Senior

@Yarek
Tak w styczniu kupowałem u nich brzytwę. Wszystko poszło gładko i bez problemów. :beer2:

Tutaj są piękne brzytwy ale tanio nie jest: http://www.koraat-knives.at/english/
Kamisori: Iwasaki (Ryouichi Mizuochi)  |  Hiyoshimaru (tamahagane)  |  Inoue Tōsuke  |  AZUMA (Yasuki steel)  |  DAIRI  |  Inoue Tōsuke "NOS"
  •  

Mokasyn86

Może na bazarku ktoś ma wystawioną naostrzoną brzytwę.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Yarek

Okazalo sie,ze wszystko trafialo do spamu..
Poza tym pomylili ceny..no ale nic..moze cos z tego bedzie..;)
Jako ciekawostka..noz do oczu kurczaka:
https://ebay.us/m/sZRkUQ
znaleziony dzieki Marcin39..
  •  

Yarek

Opisze moje niedawne doswiadczenia z Revisorem..od razu powiem,ze sa bardzo pozytywne..po poczatkowych nazwijmy to problemach-ich maile trafialy do spamu,zle naliczyli promocje, wszystko sie wyprostowalo..proces zamawiania wyglada oczywiscie inaczej niz we"wspolczesnych"sklepach internetowych..wypelnia sie formularz na stronie,gdzie zamieszcza sie symbol brzytwy,ktora Cie interesuje,takie ich oznaczenia konkretnego modelu..i wysyla sie to..potem oni odsylaja fakture,ktora oplacasz w euro..moim zdaniem nie warto tego robic przez PayPal bo to dodatkowe 2,5%..czasami podobno zadaja tez zdjecia dowodu,nie wiem po co..mnie akurat to ominelo..moze po to,zeby udowodnic ze masz powyzej 18lat,albo nie jestes jakims botem..wplacasz i czekasz;)az dojdzie przelew..przelewy w euro sa darmowe,chyba trzeba wybrac SEP jako typ przelewu w EU..nastepnie kompletuja zamowienie i wysylaja DHL-em podajac tracking number..wysylka troche trwa..okolo tygodnia..na granicy w cudowny sposob DHL zamienia sie w Poczte Polska i i juz tym sposobem paczke otrzymujesz..nie mozesz jej nigdzie przekierowac,bo to Poczta..odbierasz wiec w okienku,jak za dawnych czasow;)wysylka kosztuje 10euro,ale jezeli znalazloby sie kilku chetnych to mozna rozlozyc koszta..chociaz to niewiele przy cenie brzytwy..ale wlasnie..wydaje mi sie,ze ceny maja fajne,jak za nowe brzytwy od producenta,ktory zajmuje sie tym od wielu lat..tym i tylko tym..brzytwy 5/8 zaczynaja sie od ok.80euro,a 6/8 od ok.90euro..moim zdaniem te brzytwy sa dobrej jakosci i sa zupelnie nowe..ale to oczywiscie wieksi specjalisci musieliby sie wypowiedziec..i podobno sa"shave-ready"..ja jeszcze nie probowalem..gdyby wiec ktos szukal brzytwy w przystepnej cenie,ale i drozszej bo maja duzy wybor to jak najbardziej polecam Revisora..brzytwa z flaconi.pl jest tansza,ten Golddachs,ale chyba nie mozna ich porownywac..mam nadzieje to sprawdzic..
Summa summarum-naprawde polecam ta firme..sposob realizacji zamowienia i odczucia z tym zawiazane sa nieco staromodne,ale przeciez o to w tym wszystkim chodzi..:)
Jeszcze nie wspomnialem o tym-przy kazdym zamowieniu online,nawet jednej brzytwy daja od razu 10% od ceny widocznej na ich stronie..
To tyle..naprawde polecam..mysle,ze niewiele osob wie o nich,a uwazam ze warto pamietac o tej firmie w natloku innych producentow..
Poza tym wydaje mi sie,ze te ich brzytwy maja wszystkie takie same ostrza..w znaczeniu,ze te najtansze roznia sie od tych drozszych tylko jakims grawerunkiem,ozdobami..ale moge sie mylic..
I zeby nie bylo-ja ich nie reklamuje..ja ich zachwalam..sam mialem obawy przed zamowieniem..ale uwazam,ze niewiele jest sposobow obecnie,tutaj w Polsce na zakup zupelnie nowej brzytwy..w przystepnej dla kogos poczatkujacego cenie..a to jest jeden z nich..
  •