Identyfikacja maszynki

Zaczęty przez wind34, 13 Maj 2026, 12:23:19

Przeczytano 311 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wind34

Asystent Google twierdzi, że maszynka ze zdjęcia została wyprodukowana w latach 60-tych przez firmę El-Ka. Posiadacie może jakieś informacje na temat tego zabytku?

REX Ambasador, Tatara Masamune, Stando Morana SA23 Crystal, Edwin Jagger 3one6
  •  

Mokasyn86

Maszynkę Elka kiedyś miałem, ktoś ją ode mnie tutaj nabył. Pamiętam, że miałem ją z Japonii.

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

wind34

Cytat: wind34 w 13 Maj 2026, 12:23:19Asystent Google twierdzi, że maszynka ze zdjęcia została wyprodukowana w latach 60-tych przez firmę El-Ka. Posiadacie może jakieś informacje na temat tego zabytku?

Hallllooo... ktoś, coś na temat tej maszynki?

Scalony post: 13 Maj 2026, 19:30:24
Cytat: Mokasyn86 w 13 Maj 2026, 12:39:30Maszynkę Elka kiedyś miałem, ktoś ją ode mnie tutaj nabył. Pamiętam, że miałem ją z Japonii.

Z Japonii??? O matko, tak daleko zawędrowała
REX Ambasador, Tatara Masamune, Stando Morana SA23 Crystal, Edwin Jagger 3one6
  •  

Mokasyn86

Cytat: wind34 w 13 Maj 2026, 19:27:59Z Japonii??? O matko, tak daleko zawędrowała
Mam fotę pudełka, japońskie Kanji jest.

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

gawrosz

Wywołany do tablicy melduję się z fotką, pytanie tylko czy to pudełko na 100% od tej maszynki...
tego nie wiem, ale sama maszynka wygląda tak
to jest jakieś tworzywo czy plastik

Maszynki Vintage - brzytwa mar79 i Wapki
  •  

Mokasyn86

@gawrosz Jest na pudełku z zewnątrz coś napisane ? Germany, France, Japan ?
  •  

gawrosz

@Mokasyn86 nie, nie ma nic...to pudełeczko to taka drewniana skrzyneczka
Na tej maszynce też nie ma żadnej sygnatury
Maszynki Vintage - brzytwa mar79 i Wapki