Zapoznaj się z Regulaminem Bazaru forum, zanim założysz temat

https://www.golarze.pl/index.php?topic=3.0

Zapoznaj się z tematem Zgłaszanie wiadomości

https://www.golarze.pl/index.php?topic=1864.0

Należy przesyłać zdjęcia do tematów sprzedażowych w Bazarku na zewnętrzne hostingi, takie jak Postimages, Imgbb lub inny dowolny hosting, aby uniknąć zbędnego obciążania forumowej galerii zdjęciami związanymi ze sprzedażą.

(K) R41 Twist

Zaczęty przez Akatovskyyy, 02 Maj 2026, 16:12:16

Przeczytano 139 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Akatovskyyy

Cześć  :hello:

Kupię eRkę w wersji Twist, stan bardzo dobry w górę  :beer3:

•  

Piotr G

Jak nie musisz to nie kupuj. Miałem około 1,5 roku; po tym czasie pokrętło zaczęło chrobotać, miałem problemy z obracaniem i odciągnięciem do naoliwienia.
Może to mój pech, wysłałem z reklamacją; została uznana bez problemu; zwrócono mi kasę i kupiłem wersję Grande.

:beer3: Piotr G
Muhle R41 Grande, Muhle R89 Grande, Merkur 43C, Merkur Futur, Kamisori.
  •  

Akatovskyyy

Cytat: Piotr G w 02 Maj 2026, 17:37:46Jak nie musisz to nie kupuj. Miałem około 1,5 roku; po tym czasie pokrętło zaczęło chrobotać, miałem problemy z obracaniem i odciągnięciem do naoliwienia.
Może to mój pech, wysłałem z reklamacją; została uznana bez problemu; zwrócono mi kasę i kupiłem wersję Grande.

:beer3: Piotr G

W wersjach Twist jest problem ze sprężyną, która jest schowana w rączce  :hello:
  •  

Piotr G

Miałem nawet pokusić się o próbę demontażu, ale po konsultacji z serwisem Muhle odpuściłem. Ten mechanizm jest nierozbieralny i jakakolwiek próba demontażu skończy się fiaskiem. Sam serwis twierdzi że wypusty 2024 i do X 2025 miały jakąś wadę techniczną i mieli z tego powodu dużo zwrotów. Pomysł fajny, maszynka dwuczęściowa, dość dobrze leży w ręku ale coś im nie wypaliło. Nie ryzykowałem zakupu nowego wypustu, bo:
  • nie ma jak sprawdzić daty produkcji
  • tak jak pisałem, kupiłem trzyczęściową R41 Grande, i jestem z niej zadowolony

:hello: Piotr G
Muhle R41 Grande, Muhle R89 Grande, Merkur 43C, Merkur Futur, Kamisori.