Ćwiczenia izometryczne

Zaczęty przez Wiesław Ward, 27 Kwiecień 2026, 08:05:06

Przeczytano 218 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wiesław Ward

Przechodziłem przez różne ćwiczenia siłownię,sztuki walki,kettlebells,ostatnio skupiam się na ćwiczeniach izometrycznych na przyrządzie wzorowanym na iso max,jest to deska pod którą jest przeciągnięta taśma gimnastyczna ,nierozciągliwa,którą ustawiam na różnej wysokości,wtedy różne partie mięśni pracują gdy ciągnę taśmę,ćwiczeniem izometrycznym jest np kata sanchin w karate,czy ty stosujesz jakiś rodzaj ćwiczeń izometrycznych?
  •  

Martinesku

Jaka deska? Karate ćwiczyłem kilka lat Shotokan i Shorin‑ryu  ;)
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora
  •  

Wiesław Ward

Przesyłam zdjęcie przyrządu do ćwiczeń izometrycznych,wersja posiada drąg z funkcją mierzenia mocy napięcia,podobne ćwiczenia wykonywał np bruce lee z łańcuchem są zachowane zdjęci
Co do sanchin podczas wykonywania formy dokonuje się spięcia mięśni stąd można to traktować jako ćwiczenie izometryczne,oprócz wielu innych zalet tego kata

Scalony post: 27 Kwiecień 2026, 08:36:36
Bruce lee

Scalony post: 27 Kwiecień 2026, 08:43:47
Deska kupiona u chinoli
  •  

krzysiek34011

Robisz to dłuższy czas? Mieszasz izo i normalne ćwiczenia?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

•  

Wiesław Ward

Ostatnio ćwiczyłem z kettlami do ćwiczeń izometrycznych wracam co jakiś czas ich plusem jest szybka regeneracja stąd mogę mieć czas na inne aktywności na chwilę obeną myślę połaczyć ćwiczenia na moc kettlebell czyli swingi lub snatche z ćwiczeniami izo typowo na siłę
  •