Zdrowie - jakość powietrza

Zaczęty przez lukassonek, 21 Kwiecień 2026, 12:03:45

Przeczytano 113 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukassonek

Witajcie , generalnie nigdy nie interesowałem się tym tematem , jednak odkąd na świat przyszła córka trochę mi odjebundudnioło  ;D  :D

Mieszkam w takiej aglomeracji gdzie jakość powietrza nie należy do najlepszych oraz dość często jest dużo kurzu co też często idzie naważyć na meblach.
Z Racji tego na ten moment kupiłem 2 oczyszczacze powietrza Xiaomi Smart Air Purifier 6 , nie jest to jakiś ultra top , ale to też nie chciałem od razu wydać XX tysięcy
Działają one od 3 dni , nie wiem czy to efekt placebo czy coś ale zauważyłem że zaczęło nam się dość mocno lepiej w domu oddychać.
W ramach testu dmuchałem w nie e-papierosem ( nie pale - używałem do robienia mgły  :)) ) i byłem w szoku jak szybko to wychwytywały i wpadały w większe obroty robiąc pokój znowu klarowny.

Jeszcze myślałem nad zakupem nawilżaczy , często jakiś taki zegarek niby z higrometrem pokazywał 25/30 % jednak dobrze ze tego nie zrobiłem bo higrometr w urządzeniu wskazuje dobra wartość miedzy 55/60%
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

Mokasyn86

Najgorsze powietrze niby jest u @T800 , w Rybniku. Tam przez tą elektrownię pewnie, i przywiewa.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

krzsmi11

Też mam jakiś model Xiaomi kupiony już z chyba 6 lat temu i używam nie tylko jak jest sezon grzewczy ale też podczas intensywnego gotowania. Świetnie się sprawdza do oczyszczania powietrza po przypaleniu potraw :)
  •  

dekanian

Polecam też dać do sypialni córeczki sansewiere która zapewni produkcje tlenu nawet w nocy i przy okazji oczyści też powietrze.

Może to nie cud techniki ale ,,CO NATURA TO NATURA".

lukassonek

Cytat: dekanian w 21 Kwiecień 2026, 17:38:17Polecam też dać do sypialni córeczki sansewiere która zapewni produkcje tlenu nawet w nocy i przy okazji oczyści też powietrze.

Może to nie cud techniki ale ,,CO NATURA TO NATURA".

u mnie tylko kaktus przetrwa  :D  :D  :D
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

TJ

To podobnie jak kaktus, jak się przypomni to podlej
  •  

Martinesku

Też mam 2 xiaomi air purifier od jakiś 5 lat, jeden Pro duży i jeden średni 3H. Świetnie się spisują choć u mnie nie ma tragedii z powietrzem, ale w zimę jak nakopcą to mam komfort.
Myślę też o nawilżaczu na następną zimę ale nie wiem jeszcze jaki.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora
  •