Warsztat brzytwiarza w Chmurze

Zaczęty przez Axelf, 02 Kwiecień 2026, 22:24:49

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

T800

Niechaj działają ludzie w białych kitlach Muszę się temu poddać Mam w rodzinie brata co jest po bajpasach a i mój Sp Tata zmarł na zawał jak miał 50 lat (Ja miałem wtedy 2 i pół roczku)a i był jeszcze brat którego nie poznałem bo jeszcze nie istniałem urodził się z wadą serca w 1963 r żył 1 i pół roczku Więc martwię się na poważnie Dzięki chłopy za pocieszenie  :beer:

Borat

@T800 trzymam kciuki. Będzie dobrze  :hello3:
  •  
    Za ten post podziękował: T800

Maniacz

:hello2:
Odpocznij.
Nie przemęczaj się. To najważniejsze.
Wszystko powoli.
Mam nadzieję, że Ci sie poprawi.
Zdrówka życzę. :beer2:
  •  

Wielblad

...a minister golenia ostrzegał ???
  •  

Xcalibur

@T800 dużo dużo zdrówka! Kamienie mogą poczekać. Najważniejsze byś Ty poczuł się lepiej  :beer3:
  •  

Mokasyn86

@Chmura Będzie wideo ze Shaptona 30 000 ? Oczywiście może być kiedykolwiek.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Chmura

Mokasyn86

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

T800

Będzie mega lusterko na lysinkach po tych 30000 grit i agresor wchodzący pod skórę mało przyjemny ( Jako stary babajag widzę to w szklanej kuli :mystic: )
  •  

Mokasyn86

No ja jestem mega ciekaw jak to będzie golić po tej (bardzo drogiej) osełce :shaving:
  •  

Chmura

Mnie bardziej suehiro ciekawią. Shaptona 0,44 mikrona G7 już testowałem i jakiś super agresywności czy maniakalnej ostrości nie zauważyłem.

Mokasyn86

Cytat: Chmura w 17 Maj 2026, 07:07:58Shaptona 0,44 mikrona G7 już testowałem
Krawędź jest ostrzejsza niż po kamieniach z grubszą gradacją ?
  •  

Chmura

Ja nie wykrywam takich anomalii, może ktoś z twardszym zarostem by zauważył? Nie wiem. Jak już brzytwa tnie bez oporu jak jest dobrze naostrzona na 8k to kolejne gradacje niewiele albo nic nie poprawiają. Lepszy mikroskop potrzebny żeby zauważyć samą krawędź jak wygląda po ostrzeniu i po goleniu.