Mydła bezzapachowe do golenia

Zaczęty przez Martinesku, 31 Marzec 2026, 12:00:09

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dzeus

Cytat: Martinesku w 02 Kwiecień 2026, 12:41:41(...) Ale ponieważ nie chcę się zagracać mydłami, wybieram to jedno najlepsze dla mnie.(...)
No i to jest właśnie definicja dekonsumpcjonizmu :beer:
  •  

zennhorst

a jak ktoś ma 40 mydeł jednego rodzaju to już dekonsumpcjonizm czy nie?
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

Martinesku

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

dzeus

Cytat: zennhorst w 02 Kwiecień 2026, 13:03:59a jak ktoś ma 40 mydeł jednego rodzaju to już dekonsumpcjonizm czy nie?
A to chyba chomikowanie :-)
  •  

TJ

@Martinesku wydaje mi się, że bez przetestowania iluś tam mydeł nie będziesz wiedział, które jest lepsze.
Nie umieścił bym CK-6, ani Sierro w Top 10 najlepszych dla mnie mydeł, a dla kogoś innego mogą to być miejsca 1-2 (ale ręki nie dam se uciąć 😉)
  •  

Milas

Cytat: zennhorst w 02 Kwiecień 2026, 13:03:59a jak ktoś ma 40 mydeł jednego rodzaju to już dekonsumpcjonizm czy nie?

Zależy jakich mydeł? W niektórych przypadkach może to być całkiem dobra lokata... ;)
  •  

Martinesku

Cytat: TJ w 02 Kwiecień 2026, 15:33:54@Martinesku wydaje mi się, że bez przetestowania iluś tam mydeł nie będziesz wiedział, które jest lepsze.
Nie umieścił bym CK-6, ani Sierro w Top 10 najlepszych dla mnie mydeł, a dla kogoś innego mogą to być miejsca 1-2 (ale ręki nie dam se uciąć 😉)
Doprawdy? Wymień top 3.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

black731

@Milas jak sie robi zapas 40 mydel to nie jest to arko czy plastelinki  :beer2:
  •  

TJ

Barrister, macduff's, Ariana (Ultima 1i2, ale k2e też w porządku)

To tak na ten tydzień, w kolejnym pewnie inna rotacja będzie

Tyle, że ktoś inny napisze, że to się do top 50 nie nadaje więc moje top Tobie wiele nie wniesie
  •  

Milas

@Martinesku nie da się wybrać " ogólnie najlepszego" - wybierz b. dobre/najlepsze dla siebie i już.

Dla mnie (i nie tylko) najlepsze bezzapachowe mydło to Canada Shaving i co z tego? Twarde, vege...

Scalony post: 02 Kwiecień 2026, 15:53:44
Cytat: black731 w 02 Kwiecień 2026, 15:41:01@Milas jak sie robi zapas 40 mydel to nie jest to arko czy plastelinki  :beer2:

Oczywista oczywistość, ale przecież wiadomo, że @zennhorst miał na myśli 40 szt. "Tabaców"  ;)
( druga czterdziestka to pewnie będą Valobry, ale to mu jeszcze chwilę zajmie...)  :D
  •  

Martinesku

Na razie wybieram WK na bazie Siero bez cienia wątpliwości. Widziałem już dużo testów i czytałem o nim liczne niezależne opinie. Ma pianę i właściwości takie jak chcę.
To nie jest jakiś napowietrzony ciapciak, to jest poziom referencyjny pod każdym względem. Przede wszystkich ochrona, poślizg i skóra po goleniu to jest MISTRZOSTWO.
Nie widzę konkurenta (jak na razie).

•  

schizm

Papier wszystko przyjmie, fakt że nie jest to napowietrzony ciapciak

Wk w siero nie jest lepsze ani w poślizgu, ochronie czy pielęgnacji po goleniu od takiego MdC.

Dla mnie jest to mydło pokroju Stirling czyli dobre, bez szału.

Ale może u Ciebie odbiór będzie inny...
Czekam z ciekawością na pierwsze opisy golenia

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

•  

Martinesku

Myślę, że pomyliłeś WK. MdC jest średniakiem naprawdę, zapachowo tylko wybitne (Fougere).
Jutro ogolę się MdC dla przypomnienia...
  •  

TJ

Poczekam na opinię jak już użyjesz, oby dalej była taka super jak z AI
  •  

loppek

Cytat: Martinesku w 02 Kwiecień 2026, 23:04:53MdC jest średniakiem naprawdę
Wiele można powiedzieć, ale że Martę du Kąndr jest średniakiem, to trzeba mieć dużo złej woli, nieudany romans z właścicielem marki albo słabo znać się na rzeczy, doprawdy.
  •