Mydła bezzapachowe do golenia

Zaczęty przez Martinesku, 31 Marzec 2026, 12:00:09

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Akatovskyyy

Jestem za, chętnie też się podepnę  :beer3:
  •  

Martinesku

A ja jeszcze nie zdecydowałem, które...   :-\ 
Na pewno nie MdC (jednak tallow są lepsze, przynajmniej z tych topowych)
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

schizm

Jest jeszcze Ariana bezzapachowa w K2.
Mimo że Zingari jest ok to według mnie nie ma podskoku do Ariany w K2 czy Barristera w omnibusie.

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

•  

Martinesku

Jak na ten moment wybieram Wholly Kaw Bare Siero. Ale zbieram o nim opinie, informacje, oglądam testy różnych Wholly Kaw na bazie siero...
Nie spieszę się z wyborem. Poza tym go już nie ma w PL, może @Arjuna ściągnie?

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

AdamS

Dostępne w polskim sklepie online
Baza vege
  •  

Martinesku

Jeszcze takie Ariana & Evans

Scalony post: 31 Marzec 2026, 21:09:16
i takie

Scalony post: 31 Marzec 2026, 21:28:57

Wholly Kaw Bare Siero zamówiony u Arjuny. Ta gęsta śmietana a nie "typowa" piana, coś wspaniałego. To jest dokładnie to czego chcę.

Jak mi który podkupi...   :ass:
Scalony post: 31 Marzec 2026, 21:32:05

W razie czego będziemy sprawdzać "komisyjnie" kto pierwszy zamawiał!  :D

Scalony post: 31 Marzec 2026, 21:39:46

•  

Giuseppe

Jako Unscented, uważam, że bardzo dobry MdC Nature (na bazie roślin) i Wholly Kaw Bare Naked (bazie Tallow).

WK jest jedynym, który znalazłem na bazie łoju, który nie pachnie jak tłuszcz zwierzęcy.
  •  

Martinesku

To również było bardzo dobre mydło bezzapachowe
Było, bo firma DECLARATION GROOMING zakończyła działalność w styczniu br.

Scalony post: 02 Kwiecień 2026, 08:38:01

Phoenix Artisan Accoutrements
ponoć obecnie najlepsze mydło vege na świecie

•  

przemyslavklimek

Cytat: Martinesku w 01 Kwiecień 2026, 16:38:46Phoenix Artisan Accoutrements
ponoć obecnie najlepsze mydło vege na świecie

No właśnie subiektywnie gówno prawda :)
  •  

Martinesku

@przemyslavklimek zawsze może komuś nie podpasować... Jest w nim duża ilość bardzo różnych tłuszczy roślinnych, niezła "kombinacja alpejska"
(więc może ktoś być na coś uczulonym, większa szansa).

•  

Mokasyn86

@Martinesku Odstaw tego Sztucznego Inteligenta, bo on Ci pisze co chcesz zobaczyć. Tak zostały one zaprogramowane ;)
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Martinesku

Cytat: Mokasyn86 w 02 Kwiecień 2026, 10:13:51@Martinesku Odstaw tego Sztucznego Inteligenta, bo on Ci pisze co chcesz zobaczyć. Tak zostały one zaprogramowane ;)
wiedziałem że to napiszesz :)

lukassonek

Cytat: Martinesku w 02 Kwiecień 2026, 10:18:18wiedziałem że to napiszesz :)
jeśli dla 99% osób pewne mydła są bardzo dobre a dla Ciebie słabe to czemu AI miałoby być dobre :D
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

Ambroz

Ja tam bardzo lubię AI używać do analizowania zapachów mydeł. Dobrze się sprawdza i nie trzeba samemu wszystkiego czytać. Wystarczy "znajdź podobne do perfum x"  :coffee:
  •  

Martinesku

Cytat: lukassonek w 02 Kwiecień 2026, 10:51:32jeśli dla 99% osób pewne mydła są bardzo dobre a dla Ciebie słabe to czemu AI miałoby być dobre :D
lepsze jest wrogiem dobrego ;) A jakie mydła uważam za słabe co są tak dobre? Ja akurat mogę się golić i liderkiem (poślizg resztkowy prawie zero) i premium tallow  ;)
Ale ponieważ nie chcę się zagracać mydłami, wybieram to jedno najlepsze dla mnie. Kwestię zapachów wywalam z tego równania. Poza zapachem w mydłach są pewne obiektywne własności,
weryfikowalne przez wiele osób w testach. Choćby to czy piana robi się low-structure czy high-structure, czy jest bardziej czy mniej stabilna, jaki jest poślizg pierwszy i resztkowy itd.
  •