Mydła bezzapachowe do golenia

Zaczęty przez Martinesku, 31 Marzec 2026, 12:00:09

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Martinesku

Dawajcie proszę przykłady mydełek bezzapachowych o najlepszych właściwościach. Dopuszczalne o neutralnym, leciutkim zapachu mydlanym.
Chodzi o mydełka, które będą mogły być wykorzystane to własnego tworzenia zapachów.

Scalony post: 31 Marzec 2026, 12:03:05

Nobble Otter Bare (Unscented) Shave Soap

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

Marcin39

•  

Martinesku

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

Akatovskyyy

Martin de Candre Nature - mam i polecam. Super jakość, żadnego szczypania (ale z tym zależy od człowieka). Cena nie za niska, ale jako bezzapachawe, to naprawdę dobre  :beer3: No i wydajne

Martinesku

To ktoś próbował?

Matin de Candre to na pewno jest dobre, ale jeśli ma być jedno to może jednak tallow (?) - temat do przemyślenia

•  

Robi131

Jednoryb

:dude:
  •  

Akatovskyyy

@Martinesku Mam kilka Haslingerów, w tym właśnie Sensitive. I tak szczerze, przeglądając zagraniczne fora można natknąć się na super opiniach o ich mydłach, a dla mnie są stosunkowo nijakie. Może jedynie co, to wersja Schafmilch się nadaje do golenia (jednak też bez szału)  :coffee: Za w miarę niską cenę można spróbować, ale lepiej nie mieć oczekiwań, a się ewentualnie miło zaskoczyć  :beer2:

Martinesku

Cytat: Jednoryb w 31 Marzec 2026, 12:23:46Tyle że Haslinger jest dosyć twardy
No tak, jeśli się nie da wkleić do tygielka to odpada. Musi być co najmniej jak twarda plastelina...

Scalony post: 31 Marzec 2026, 12:29:52

Scalony post: 31 Marzec 2026, 12:34:13
Kolejny nieperfumowany Stirling Sheep (na łoju baranim). Wow jest tego sporo  :D

•  

Marcin39

Martinesku

Takie jeszcze znalazłem, nieznane mi kompletnie

Scalony post: 31 Marzec 2026, 12:49:20
kolejne tallow bardzo ciekawe

Scalony post: 31 Marzec 2026, 12:51:53
I takie jeszcze !   ???

Scalony post: 31 Marzec 2026, 12:55:15
Zingari Man, kolejne tallow bezzapachowe. Będzie ciężko wybrać  :D

Scalony post: 31 Marzec 2026, 12:58:22
Jako ciekawostka - AI podał to Zingari jako najlepsze na świecie  :D

"Dlaczego często uznawane za nr 1:

ekstremalny poślizg (top światowy)
ogromna ochrona skóry
efekt ,,post-shave" jak po balsamie
zero zapachu — nawet minimalnego tłuszczowego aromatu".

Scalony post: 31 Marzec 2026, 13:04:31

Ale, podobno Barrister and Mann Unscented też jest genialne...
Co wybrać?   :facepalm3:

•  

judgebien

Cytat: Martinesku w 31 Marzec 2026, 12:29:27Kolejny nieperfumowany Stirling Sheep (na łoju baranim). Wow jest tego sporo  :D

Ja bym wybrał to, jest sztos. Musze je kupić

Martinesku

Cytat: judgebien w 31 Marzec 2026, 13:14:38Ja bym wybrał to, jest sztos. Musze je kupić
No ponoć zajebiste.
  •  

judgebien

Używałem Elektric Sheep Stirlinga. Mydlo na najwyższym poziomie, gdyby nie zapach miałby je do dzis. Ale to bezzapachowe jeżeli jest takie samo, a obstawiam, ze jest - to będzie moje ulubione mydło. Jest dostępne w USA, trzeba by kupi c z 10 żeby się opłacało płacić za przesyłkę bo tam ono kosztuje jakies 55 -60 zł. W Europie nie widziałem.
  •  

black731

•