Perfumy

Zaczęty przez Kubstero, 26 Marzec 2026, 13:19:31

Przeczytano 2 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zennhorst

@Konrad
kiedyś miałem dużą zajawkę na YSL Kouros ale mi trochę przeszło ...
Mam kilka ulubionych zapachów, w sumie nic specjalnego i ich się trzymam.
Ceny zapachów jakie bym chciał mieć u siebie na półce jednak srogie.
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

gawrosz

@zennhorst coś o tym wiem ;D Kouros to MISTRZOSTWO :D
Srogie, tak po prawdzie jest, ale jak zestawić te ceny z obecną niszą nie mającą zbyt wiele do zaoferowania to już inaczej można na to zerkać.
Maszynki Vintage - brzytwa mar79 i Wapki
  •  

Konrad

Mnie z Kouros został tylko AS i jakoś nie ciągnie mnie do zakupu EDT.

Niestety, u mnie jest podobnie, cena perfum, którymi jestem zainteresowany czasami jest zaporowa. Z mainstreamu mam już prawie wszystko co mnie interesowało, albo też reformulacje wyleczyły mnie z ich zakupu. Nisza niestety ceni się i to czasami nieadekwatnie do tego co oferuje. Na chwilę obecną próbuję sam siebie przekonać, że nie jest mi potrzebny zakup kolejnego Amouage  :)
Jedyne co odróżnia chłopców od mężczyzn to ceny ich zabawek.
  •  

zennhorst

Jakie to szczęście że dyskutujecie o jakiejś niszy a ja nie bardzo wiem o co chodzi  ;D
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

Konrad

To całkiem tak jak my  ;D
  •  

Oskaroo98

Wracam z domu rodzinnego ze świąt do siebie i spóźniony prezent Wielkanocny w paczkomacie na mnie czekał.
No nic zobaczymy czy 8 paczek wydane na wycofany zapach to dobra inwestycja  ;D

•  

Konrad

Ostatnio pojawił się lekki wysyp tych AdG Absolu. Jeszcze nie tak dawno ciężko było je trafić, a teraz są nawet na Media Expert  ;D

Martinesku

@Konrad te zapachy to 1. fajny "fougere" o którym wcześniej była mowa, aktualnie szukam olejku fragrance 2. PHYLOSIKOS ulubione mej "kobiałki" 3. w stylu tych PHYLOSIKOS, które będziemy sprawdzać.

Oj dziś na spotkaniu Świątecznym były wyciągnięte "cuda" zapachowe z PRL, ale się nawąchałem  :D  Np. Fajna woda kolońska "PARTNER" 
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora

Oskaroo98

Cytat: Konrad w 06 Kwiecień 2026, 18:36:13Ostatnio pojawił się lekki wysyp tych AdG Absolu. Jeszcze nie tak dawno ciężko było je trafić, a teraz są nawet na Media Expert  ;D
[/quot
Cytat: Konrad w 06 Kwiecień 2026, 18:36:13Ostatnio pojawił się lekki wysyp tych AdG Absolu. Jeszcze nie tak dawno ciężko było je trafić, a teraz są nawet na Media Expert  ;D
To prawda , miałem instinct i był 2 razy lepszy , miał jakiś pierwiastek czasów,kiedy mainstream nie był aż taką masówa. Ten Absolu mi nie podchodzi , będę musiał upłynnić komuś  >:((
  •  

Martinesku

Całkiem fajna ta woda z PRL  :)
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora
  •  

Konrad

@Martinesku, jedynka to ponoć nawet bardzo fajny aromatic fougere (nie miałem okazji poznać), szkoda tylko, że już nieosiągalny. A nawet jak się trafi to cena jest mocno zaporowa.

Scalony post: 06 Kwiecień 2026, 18:56:16
Cytat: Oskaroo98 w 06 Kwiecień 2026, 18:51:14To prawda , miałem instinct i był 2 razy lepszy , miał jakiś pierwiastek czasów,kiedy mainstream nie był aż taką masówa. Ten Absolu mi nie podchodzi , będę musiał upłynnić komuś  >:((

Upłynnić się da, wszystko jest jak zawsze kwestią ceny  :).
  •  

gawrosz

Cytat: Martinesku w 06 Kwiecień 2026, 18:52:58Całkiem fajna ta woda z PRL  :)

@Martinesku mówisz masz ;D moja buteleczka trochę inna, z naklejką i korek inny, ale Partner to Partner
Maszynki Vintage - brzytwa mar79 i Wapki
  •  

Martinesku

Cytat: Konrad w 06 Kwiecień 2026, 18:54:28@Martinesku, jedynka to ponoć nawet bardzo fajny aromatic fougere (nie miałem okazji poznać), szkoda tylko, że już nieosiągalny. A nawet jak się trafi to cena jest mocno zaporowa.
to jest ponoć jeszcze lepszy pierwowzór zapachu mydełka Martin de Candre "Fougere", mam już namiar na olejek fragrance skoncentrowany do produkcji perfum :)

Ale mam jeszcze namiar na taki (zapach ponoć genialny) olejek  ;)

•