Oleje do golenia plus żel do golenia

Zaczęty przez Nehro, 29 Październik 2025, 09:54:15

Przeczytano 657 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nehro

Cześć

Zastanawiam się nad kosmetykami do golenia, które nie będą wymagały odprawiania rytuałów. Obecnie nie mam czasu na kolejne rytuały i chciałbym coś prostego, szybkiego ale wciąż skutecznego.

Ma miękki zarost, na co dzień myję twarz żelem do mycia twarzy plus tonik, plus krem do twarzy, który mieszam z olejkiem arganowym.

Stąd myślałem o oleju do golenia plus żel do golenia od Pan Drwal. Co o tym myślicie?

Jak ogarnę co mam ogarnąć, będzie więcej czasu i chęci, to może skuszę się na bardziej głębsze rytuały.
  •  

lukassonek

Ja stosuje osobiście olej od pana drwala jako preshave, często używałem go np tylko do poprawienia konturów brody pod szwetkę , tak samo żelem Nishman 1000 ml

Ważne to nie zapomnieć dobrze przygotować zarost :)
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

Simon

ja tez olej do golenia Pan Drwal badz Rarecraft. Czasem olejki do brody od Bullfrog tez swietnie daja rade :)
Zapraszam na mój Instagram o męskiej pielęgnacji - Brodata_piguła

https://www.instagram.com/brodata_pigula/
  •  

AdamS

@Nehro
Tylko umyć twarz mydłem z kostki, na to piana z dobrego mydła, i rachu ciachu 🪒. Później zimną wodą i AS/EDC.
Tak robię i to nie zajmuje dużo czasu.
  •  

Mokasyn86

Dobry krem jak TABAC rozsmarować na twarzy, wilgotnym pędzlem poszurać, golić. :shaving:
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Rebelko

Także korzystałem z olejku Steam Punk od Pana Drwala. Co prawda nie mogę go porównać z preshave jak TDS czy Cube ale ja byłem zadowolony z tego olejku, golenie przebiegało sprawniej wraz z jego użyciem.
  •  

zennhorst

Cytat: Nehro w 29 Październik 2025, 09:54:15Cześć

Zastanawiam się nad kosmetykami do golenia, które nie będą wymagały odprawiania rytuałów. Obecnie nie mam czasu na kolejne rytuały i chciałbym coś prostego, szybkiego ale wciąż skutecznego.

Ma miękki zarost, na co dzień myję twarz żelem do mycia twarzy plus tonik, plus krem do twarzy, który mieszam z olejkiem arganowym.

Stąd myślałem o oleju do golenia plus żel do golenia od Pan Drwal. Co o tym myślicie?

Jak ogarnę co mam ogarnąć, będzie więcej czasu i chęci, to może skuszę się na bardziej głębsze rytuały.

To co opisałeś to są jakieś przedziwne rytuały.
Nie prościej tak?
Bierzesz mydło w tyglu i nabijasz pędzel.
Zwilżasz twarz wodą i rozprowadzasz mydło na twarzy.
Równie dobrze możesz mydło w sztyfcie rozprowadzić na wilgotnej twarzy
Golisz się ...
Koniec .. nie dziękuj.

Jakbym tego nie przeczytał to w życiu bym nie wymyślił ...
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

Abes

Kup sobie olej rycynowy, olej ze slodkich migałow. Wymieszaj 1:1 i masz wlasny olejek do golenia. Na pewno znajdziesz jeszcze sprzedawce ktory bedzie oferowal jakies olejki eteryczne to sobie dokup ulubiony. Olejki to tylko olejki. Nawet na sama oliwe z oliwek sie ogolisz jak opisujesz ze masz miekki typ zarostu. Znajdz sobie jakis "profesjonalny" olejek do golenia i zobacz sklad. Tam nic nie ma magicznego w skladzie. Mkx olejków który sam mozesz stworzyc i miec frajde. Wyniesie Cie to przy tym bardziej ekonomicznie. Dla calej rodziny styknie 🙂
  •  
    Za ten post podziękował: JAkub