Pitralon woda po goleniu

Zaczęty przez Monocero, 27 Listopad 2018, 21:11:11

Przeczytano 3 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Martinesku

Miałem okazję niedawno powąchać ten legendarny AS.
Zapach cedrowy, dominujący bardzo mi się w nim podoba. Ale jedna sprawa mnie męczy. Na wstępnie @Monocero określił ten zapach tak "jest bardzo trudny do scharakteryzowania, jest trwały, nowoczesny nie nachalny i może się podobać". No i z jednym określeniem niestety się zgodzić nie mogę: "nowoczesny". Otóż w tym zapachu jest coś co jest antytezą nowoczesności i jest właśnie "retro".
Nie wiem co to jest za składnik ale absolutnie jestem przekonany, że ten AS ma delikatny charakter "retro".

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  
    Za ten post podziękował: nitro87

nitro87

@Martinesku polecasz? Bo chce zakupić właśnie
  •  

Monocero

Dla mnie po prostu jest to lajtowa wersja wody cedrowej, ktora mi przedstawia przed oczami dziadka. W wypadku tego pitralona ten zapach jest przełamany, zróżnicowany i w tym kontekście użyłem słowa NOWOCZESNY  ;)
(D.D)
  •  

Martinesku

@nitro87 ja tam nie wiem nie jestem znawcą ale dla mnie ta woda jest odrobinę staroświecka i akurat to mi nie pasuje. Ale nie jestem żadną wyroczną, może Ci się spodoba. Powiedzmy, że 90% mi się podoba a 10% mi się nie podoba w tym zapachu. Nie mam pojęcia czym jest to 10%.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  
    Za ten post podziękował: nitro87