Pytanie i odpowiedź

Zaczęty przez Marcin Es, 22 Kwiecień 2019, 20:34:30

Przeczytano 46 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zennhorst

Co to znaczy pojawiły się krostki?
Od zacięć, przegolenia czy to reakcja na kosmetyk.
Jakiego charakteru są te krostki? Mają ropę?

Jeśli to nie kwestia reakcji na kosmetyk to sugeruję zmianę żyletek ...
Rockwell to najprawdopodobniej 1-bevel i tu upatruję problem bo sam też się z tym borykałem.

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

Matek

Białe krostki (głównie w okolicy szyi). Zmienię żyletkę, mam jeszcze Astry. Zmienię też AS na balsam, a jeśli będzie trzeba, to i mydło. Zobaczę, co będzie dalej. Może faktycznie skóra musi się przyzwyczaić. Dziękuję wam za odpowiedzi.
  •  
    Za ten post podziękował: TJ

dekanian

Z tym przyzwyczajeniem skóry to kiedyś bym w to nie wierzył ale dziś moge śmiało powiedzieć że moja troche potrzebowała żeby sie przestawić z mach3 na brzytwe...

Arjuna

@Matek po przejściu z systemówek zwykle dociskamy maszynkę i stąd mogą pojawić się podrażnienia. Zrób kilka naprawdę ,,łagodnych" goleń. Nie dociskaj. Wbrew pozorom czasami płytka wyżej, która pozornie jest bardziej ,,agresywna" goli łagodniej, gdyż nie ,,jeździsz" dwa trzy razy w tym samym miejscu. TG jest bardzo indywidualne i na pewno za jakiś czas sam będziesz wiedział co jest najlepsze dla Ciebie. Aaaaaa i pobaw się też z przygotowaniem skóry do golenia. To czasami tak naprawdę najważniejsza kwestia w przypadku podrażnień i krostek. Pozdrawiam Cię serdecznie!

Akatovskyyy

Białe krostki brzmią jak wrastający zarost. Jeżeli nie robiłeś nigdy mapy zarostu, to pierwsza rzecz od jakiej powinieneś zacząć. To naprawdę pomaga zminimalizować podrażnienia. Pamiętaj, że nawet jak zostanie Ci trochę widocznych włosków, to będą one nadal mniej widoczne niż czerwone plamy czy krostki :D

Musisz się przyzwyczaić do innej specyfiki golenia, skóra potrzebuje też czasu. Na pewno dasz radę!  :beer3:
  •  
    Za ten post podziękował: Matek