Co dziś dłubałem

Zaczęty przez Chmura, 13 Sierpień 2025, 15:54:36

Przeczytano 10 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mokasyn86

Ja centrowałem zaciskiem stołowym. Ale na takim żółwiu bym się cykał. Bo łatwo może pęknąć.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

T800

Jak ten nit w środku jest krzywy to się prosto nie zamknie choćbyś pukał tym młoteczkiem wieczne
  •  

Chmura

NOSy zabezpieczone woskiem

Ręcznie kuta Yasuki bardzo delikatnie oczyszczona, zabezpieczona woskiem

Wstępnie oczyszczona, będzie czekać na jakiś deszczowy wieczór czy dwa. Ona jest na wzór Hoshi Tombo 8000 ale to jest coś innego, to nie kamisori, szlif symetryczny i taki "ptaszek" wybity

Mokasyn86

Cytat: Chmura w 20 Maj 2026, 10:48:09Ona jest na wzór Hoshi Tombo 8000 ale to jest coś innego, to nie kamisori, szlif symetryczny i taki "ptaszek" wybity
Hoshi Tombo ma ważkę, ale to pewnie wiesz :)
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Darek2626

Mam bardzo podobną

•  
    Za ten post podziękował: Arjuna

Chmura

To chyba jak z Saito. Model 8000 różni producenci klepali.

Chmura

Trzeba było dokończyć robotę. W sumie jakieś 2-2,5 godzin. W tym godzina szurania 320. Potem tylko 800 i autosol na papierze 7k. Teraz dokładniej to robić to już conajmniej 3h extra albo jeszcze więcej. Woda spływa elegancko po blanku więc jestem zadowolony póki co z efektu i niedługo trzeba będzie naostrzyć, ale już nie dziś bo ręce padną :D Po braku zużycia grzbietu wnioskuję że on mogła nawet nie być ostrzona nigdy. Przeważnie brzytewki z JPN po pierwszym ostrzeniu "na robocie" mają od razu czubek grzbietu mocno zaznaczony. Zresztą europejskie które pracowały w salonach także, nikt nie zwraca uwagi aby równo ostrzyć tylko na szybko aby następną osobę golić.

Chmura

Tym razem japoński klin Lin'coln
320 - 800 - 1200 - 2500 - 5000 - 7000 - autosol

T800

Trochę bardziej mogłeś pojechać tą niską gradacją bo by te drobne wulkany na powierzchni były na koniec mniej widoczne I tak wygląda bardzo dobrze  :beer:
  •  
    Za ten post podziękował: Chmura

Chmura

Myślałem że spolerowałem wszystkie do 800 nie było ich widać, później się znów pojawiły a już szkoda mi było wracać...
  •  
    Za ten post podziękował: T800