Blackland Osprey

Zaczęty przez barber, 24 Czerwiec 2025, 11:07:45

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mariusz888

Ja właśnie walczę z sobą żeby jej nie zamówić bo bardzo mi się ta maszynka podoba. To co mnie powstrzymuje to faktycznie to że do rączki wszystko będzie się nabijało (tutaj uważam że to trochę przerost formy nad treścią i wypłukiwanie czegokolwiek będzie utrudnione) oraz (może to śmiesznie zabrzmi) fakt że jest to maszynka regulowana. Tak wiem że narzekam na podstawową cechę przedmiotu, ale np mam Progressa i jadę zawsze na 3 albo głównie na 3,5 i innych ustawień nie potrzebuję. Ta historia zresztą dotyczy w moim przypadku każdej regulowanej maszynki, że kończy się na jednym ustawieniu. ;) Może jakbym miał jedną maszynkę to regulacja ma sens, ale przy całym stadku to nie jestem przekonany...
  •  

TJ

Mam wypolerowaną bayonete i jakoś nie zauważyłem żeby pogorszył się chwyt, według mnie te radełkowania to największy mit w świecie TG.
Progress też jest gładki,a jakoś nie sprawiał mi żadnego problemu z uchwytem
  •  

Martinesku

Cytat: TJ w 14 Marzec 2026, 11:57:22Mam wypolerowaną bayonete i jakoś nie zauważyłem żeby pogorszył się chwyt, według mnie te radełkowania to największy mit w świecie TG.
Progress też jest gładki,a jakoś nie sprawiał mi żadnego problemu z uchwytem
Bayonetta ma bardzo dobrą rączkę więc nie dziwne. Radełkowanie to nie jest mit tylko fizyka, tarcie, pewniejszy uchwyt na palcach mokrych/śliskich od mydła dla różnych ciężarów maszynek.
Dla mnie rączka odpowiada za 30-40% wrażeń z golenia. 
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora
  •  

TJ

Każdy ma swoje upodobania i trudno z tym dyskutować, ospreya raczej nie kupię, ale jakby miał radełkowaną rączkę to nie kupiłbym jeszcze bardziej. Teraz trudno mu odmówić urody
  •  

Mariusz888

A wiecie może do kiedy oni zbierają ten preorder? Jest jakiś limit ilościowy/ czasowy? No chyba że teraz mają jako preorder a za chwilę przejdzie do regularnej sprzedaży...
  •  

Normad

Ok jest juz wersja Titanium jako Preorder  w roznych opcjach

Brzytwy ; Kamisori I Europejskie i Japonskie
Maszynki: Rocnel Sailor I Rex Konsul Prospector I Blackland-Blackbird - Brąz I Gillette Super Speed r1962 I Gillette Fatboy r1959
  •