Pierwsza szawetka na ostrza Artist Club

Zaczęty przez HaSSaN, 15 Kwiecień 2025, 10:48:32

Przeczytano 2 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Janusz_Senior

@septemberzg
Szawetki są naprawdę świetne, jak się człowiek wprawi to dają super golenie. :beer2:
Kamisori: Iwasaki (Ryouichi Mizuochi)  |  Hiyoshimaru (tamahagane)  |  Inoue Tōsuke  |  AZUMA (Yasuki steel)  |  DAIRI  |  Inoue Tōsuke "NOS"

ShaveManiac

@septemberzg szawetka, którą masz jest naprawdę dobrze wykonana. Feather SS wiadomo lepsza stal. Jednak myślę, że nie warto jeśli nie zależy Ci na tym by produkt mial lepsze wykonanie jeśli chodzi o cześć metalową. Zwłaszcza, że ta  o ktorej mówimy naprawdę jest bardzo dobrze wykonana. Myślę, że możesz żałować wydania ponad 300 zł za wersje z plastikową rączką, chyba że byś kupił feathera z drewnianą, to wtedy jeśli bardzo lubisz szawetke i golisz się często, to ja bym dokonał zakupu.

septemberzg

@ShaveManiac

Dzięki uprzejmości @Janusz_Senior  :hello:  niedługo będę mógł porównać tę moja szawetkę z Featherem i Kai. Zobaczę co mi lepiej podpasuje, czy znajdę znaczące różnice itd. Ta poleconą przez Ciebie jest bardzo dobra, tylko, że pierwsza i jedyna jak dotąd w moich rękach. Być może na końcu dojdę do Waszych wniosków i wtedy będę zmieniał tylko ostrza. Zobaczę czy Cena Czyni Cuda czy nie ;D
R41  |     Henson AL 13++   |   Yates 921 M  |   RR Hawk SE V3  |  Feather Artist Club Scotch Wood SS  |    Feather Artist Club SR Japanese Razor 

BRZYTWA CHALLENGE MAJ 2025

ShaveManiac

@septemberzg Jak już będziesz chcial kupić featera ss to polecam z drewnianą rączką - różni się sporo od plastikowej, to czuc w ręcę.

septemberzg

Te różnice to tylko ciężar czy również pewność chwytu a może jeszcze coś innego?
R41  |     Henson AL 13++   |   Yates 921 M  |   RR Hawk SE V3  |  Feather Artist Club Scotch Wood SS  |    Feather Artist Club SR Japanese Razor 

•  

ShaveManiac

@septemberzg Cieżar, tylko troszkę ale przede wszystkim jakość wykonania uchwytu, prezencja:) Czujesz, że masz coś dobrego w dłoni;)

septemberzg

Jeżeli się okaże, że testy będą pomyślne to będę myślał :)  :hello:

W końcu nie sama pragmatyka i racjonalizm ale może przede wszystkim przyjemność i fun.

•  

Milas

NARESZCIE!!! Nareszcie prawidłowy wybór tj. ORYGINAŁ!!!  :applause:
  •  

septemberzg

Cytat: ShaveManiac w 24 Czerwiec 2025, 21:12:39@septemberzg Cieżar, tylko troszkę ale przede wszystkim jakość wykonania uchwytu, prezencja:) Czujesz, że masz coś dobrego w dłoni;)

Czyli dokładnie mówimy o tym...?

https://barbercompany.pl/brzytwa-do-golenia-feather-artist-club-scotch-wood-ss-acs-rsw/

•  

ShaveManiac