Maszynka agresywna

Zaczęty przez barber, 08 Marzec 2025, 13:09:00

Przeczytano 3 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcin19883

Cytat: Borat w 09 Marzec 2025, 10:20:10Skanderbeg zalecał golenie się R41 rączką równolegle do twarzy

Mnie to zawsze kaleczyło, bo wystarczyło puknąć/docisnąć i skaleczenie gotowe. Do tego szarpało strasznie. Żyletka zamiast ścinać, szorowała po twarzy, bo miała zły kąt ścinania.
  •  

Borat

Jak używam R41 to przy standardowym kącie czyli około 30 stopni.
  •  

Łapacz z Sacramento

•  

Mokasyn86

Ja się golę R41 i równolegle, i pod każdym kątem. Nigdy nic sobie nią nie zrobiłem. Moja skóra w powiększeniu bankowo wygląda tak: :D

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.

Borat

Cytat: Łapacz z Sacramento w 09 Marzec 2025, 13:57:52@Borat ale którym kącie mówisz?

Oddalenie rączki od twarzy, tak na oko 30 stopni, czyli tak jak każdą maszynką. Po prostu tak mi wygodniej i jakoś różnicy w dogoleniu u siebie nie zauważyłem. Jakby spojrzeć na filmiki z eRką Pimpsa czy Kwaska to golą się podobnie tą maszynką.

Scalony post: 09 Marzec 2025, 14:08:02
Cytat: Mokasyn86 w 09 Marzec 2025, 14:01:13..Moja skóra w powiększeniu bankowo wygląda tak: :D

Jednak Reptilianie istnieją  :D
  •  

septemberzg

Cytat: Mokasyn86 w 09 Marzec 2025, 14:01:13Ja się golę R41 i równolegle, i pod każdym kątem. Nigdy nic sobie nią nie zrobiłem. Moja skóra w powiększeniu bankowo wygląda tak: :D

Czyżby Salamander ? ;D
R41  |     Henson AL 13++   |   Yates 921 M  |   RR Hawk SE V3  |  Feather Artist Club Scotch Wood SS  |    Feather Artist Club SR Japanese Razor 

BRZYTWA CHALLENGE MAJ 2025
  •  

marcin19883

Cytat: Borat w 09 Marzec 2025, 13:56:15Jak używam R41 to przy standardowym kącie czyli około 30 stopni.
Tak, żeby czapka i grzebień dotykały skóry z równym dociskiem a żyletka po środku ścinała. Czyli tak ma być jak mówisz w każdej maszynce. Czasami pod włos to jazda na czapce. Wszystko zależy od zarostu, nierówności i kierunku włosów.
  •  

Robcyk

I fajnie koleś zrobił akcje że 41 jest do dupy .Admini Robcyka jadą za zaiste  swoje moje i ostrze,Ale mam a taki może jebAc wszystkich. Gdzie te adminowate zjebania. No gdzie wolno komus napisać coś jak Barber. Komu wolno? Debil nie potrafi ogolić się 41 i próbuje kretyn debilny próbować zjechać innych co potrafią. Przecież trzeba być kaleką goleniową żeby nie potrafić się ogolić 41.  Ciulu nie potrafisz to nie neguj . Są lepsi od Ciebie.  Skoro Tobie wolno to mi też. Debil nie potrafi się ogolić 41 tylko kupi sobie inne żeby miał. Pasuje?
  •  

septemberzg

Cytat: Robcyk w 09 Marzec 2025, 16:32:16I fajnie koleś zrobił akcje że 41 jest do dupy .Admini Robcyka jadą za zaiste  swoje moje i ostrze,Ale mam a taki może jebAc wszystkich. Gdzie te adminowate zjebania. No gdzie wolno komus napisać coś jak Barber. Komu wolno? Debil nie potrafi ogolić się 41 i próbuje kretyn debilny próbować zjechać innych co potrafią. Przecież trzeba być kaleką goleniową żeby nie potrafić się ogolić 41.  Ciulu nie potrafisz to nie neguj . Są lepsi od Ciebie.  Skoro Tobie wolno to mi też. Debil nie potrafi się ogolić 41 tylko kupi sobie inne żeby miał. Pasuje?

Robert, daj sobie spokój. Szkoda nerwów. Jakby to powiedzieć, nie "barberuj" ;)  ;D  i bądź ponad to. Niech każdy goli się czym chce i jak chce. Przecież oto właśnie chodzi, żeby było różnie. A to tak tu zostawię  ;) ....

R41  |     Henson AL 13++   |   Yates 921 M  |   RR Hawk SE V3  |  Feather Artist Club Scotch Wood SS  |    Feather Artist Club SR Japanese Razor 

BRZYTWA CHALLENGE MAJ 2025
  •  
    Za ten post podziękował: Robcyk

Retroshaver

Spokojnie panowie bo emocje są tu zupełnie niepotrzebne :)
Rozumiem Twoje poddenerwowanie @Robcyk  ale nie jesteś przecież pierwszy czy drugi dzień na forum i doskonale znasz zdanie @barber a na temat tej konstrukcji i jakie ma do niej nastawienie  ;)
Trzeba potraktować to wszystko trochę z przymrużeniem oka. Mnie swego czasu ta konstrukcja spodobała się tak, że kupiłem GSa, krętego odkupił ode mnie nie kto inny jak kolega @barber
Bardzo się wtedy zdziwiłem, ale to już historia.
Dziś nie kupiłbym tej maszynki bo są zdecydowanie lepsze konstrukcje głowic, które głos równie skutecznie, a gola co by nie mówić, przyjemniej :)

Mebelman

Co do R41 to przy odpowiedniej technice i zmiękczeniu zarostu jestem w stanie golić się żyletką KAI od razu pod włos - bez podrażnień i z efektem PN.
1. Nie dociskać
2. Zmiękczyć dobrze zarost
3. Bez pośpiechu
4. Odpowiednia żyletka( u mnie Kai albo Gillette Silver Blue ALE nie Feather).

Po zastosowaniu się to tych wytycznych maszynka wcale nie jest zbyt agresywna, goli normalnie.
  •