Klub miłośników TABAC

Zaczęty przez zennhorst, 07 Marzec 2025, 11:19:38

Przeczytano 13 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zennhorst

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

jarecki

@zennhorst: Super zestawik upolowałeś. Nie próbowałem wody kolońskiej, ale raczej nie chciałbym pachnieć parę godzin Tabakiem.
  •  

zennhorst

Tabac'a bardzo cenię i to nie tylko za mydła ...
Oczywiście stara wersja wody kolońskiej czy AS pachnie zupełnie inaczej niż to co obecnie stoi na półce w sklepie.
Szkoda, że na forum prócz mnie i nieobecnego już Albańczyka ten zapach nie interesuje nikogo :(
zennhorst

Wielebny

Po tym co tutaj czytam to się zastanawiam czy wogóle odpalać mojego tabac tallow w tyglu czy kitrać na wieki ...
Old Spice for life ...

Jeśli uważasz ,że R41 jest agresywna o spróbuj golić się tępą brzytwą.
  •  

Airacobra

Cytat: zennhorst w 13 Marzec 2025, 08:05:13Tabac'a bardzo cenię i to nie tylko za mydła ...
Oczywiście stara wersja wody kolońskiej czy AS pachnie zupełnie inaczej niż to co obecnie stoi na półce w sklepie.
Szkoda, że na forum prócz mnie i nieobecnego już Albańczyka ten zapach nie interesuje nikogo :(
Nadal kontynuuję albańskie tradycje jako książę Lekë Dukagjini. tylko po odejściu Króla, jestem osamotniony. Zapach lubię, mam sztyft, krem do golenia , AS oraz EDC Tabaca.
A na forum się mniej udzielam - bo brak Skanderbega i w cholerę obowiązków służbowych.
  •  

Wielebny

@Airacobra ale kultywujesz Tabac z tallow czy już nowy wypust?
Old Spice for life ...

Jeśli uważasz ,że R41 jest agresywna o spróbuj golić się tępą brzytwą.
  •  

Milas

Pozdrawiam serdecznie Was wszystkich po "krótkiej" nieobecności :beer2:

@zennhorst - nie zgodzę się..., mam, używam, bardzo lubię i cenię, jak nadarzy się okazja to uzupełniam zapasy (starszych wersji!)

@Wielebny - bezwzględnie odpalać, lepiej mile wspominać, niż żałować, że się nie zaznało tej przyjemności ( a "na wieki" to i tak Tobie wystarczy, bo to bardzo ekonomiczne mydełko jest!)

•  

Airacobra

Cytat: Wielebny w 13 Marzec 2025, 08:39:33@Airacobra ale kultywujesz Tabac z tallow czy już nowy wypust?
Nie załapałem się na tallow, sztyft już mam nowy bez tallow. Nie kupuję i nie szukam już mydeł - mam ich za dużo. Więc kolejno je kończę. Na razie oczyszczam tygle z wgniotków (obecnie Cella - blok) oraz używam białe Proraso. AS stale idzie Windsor Fresh s propolisem od @Satynet, aż go skończę.   
  •  

zennhorst

Panowie,
Mój wpis miał charakter lekko prowokacyjny,
Ciężko ciągnąć wątek który nikogo nie interesuje, w którym nic się nie dzieje ...

zennhorst
  •  

Chmura

Cytat: zennhorst w 07 Marzec 2025, 11:19:38Na początek ciekawostka, spójrzcie na kolor mydła w 3 wersjach produkcyjnych.

Czy te wersje mydła mają identyczny skład i różniły się tylko opakowaniem czy Tabac przechodził reformulacje wielokrotnie zanim przeszedł tą "sławną" rezygnując z łoju?

zennhorst

Obowiązek podawania składu na opakowaniu to stosunkowo młody wynalazek regulacyjny (bodajże od 2009 roku).
Jak się zapewne domyślasz wszystko wyprodukowane przed tą datą nie ma podanego składu.

Scalony post: 13 Marzec 2025, 18:35:21
Jeśli kogoś interesuje skład to poniżej zdjęcie wersji 6 vs wersja 7

zennhorst
  •  
    Za ten post podziękował: Chmura

Łapacz z Sacramento

Tabac AS ma bardzo przyjemną butlę 200ml, u mnie awansowała do użytku wielorazowego, wlewam do niej np. po dwie butelki 100 ml Warsa albo Brutala.

Cytat: zennhorst w 13 Marzec 2025, 05:49:36Tabac to nie tylko mydło do golenia ale również genialna woda kolońska, woda po goleniu
  •  

Maciek_T

No to ja dorzucę moje 3 grosze  ;)
Od czasu jak żonie spodobał się zapach wody po goleniu , zakupiłem to co na zdjęciach.
Mydło czeka aż "wykończę" MWF  :D
Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tych produktów (no może na temat mydła się nie wypowiem, bo jeszcze nie używałem)
Pozdrowienia  :beer2:

•  

Retroshaver

Cześć @Maciek_T dawno Cię nie było  :hello2: Bardzo ładny secik. Ja posiadam oprócz łojowego w tygielku, edc i czarną edycję.
Ta czarna w innym, nowocześniejszym tonie. Edycja limitowana, nie wiem czy będzie na stałe w ,,portfolio" firmy.

Maciek_T

Jestem codziennie , czytam posty , szczególnie o ostrzeniu brzytwy. Poluję na okazje na bazarku.
Nie piszę zbyt wiele , bo nie mam nic mądrego do dodania , a pisanie aby nabijać posty uważam za bezcelowe.
  •