Golenie głowy MNŻ

Zaczęty przez zuczek222, 17 Marzec 2019, 20:21:27

Przeczytano 7 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arait_Blyke

Aktualnie to rocca robi masakre ze skóra na głowie za to companion jest za mało skuteczny, dlatego pomyślałem o tej mambie 70 bo stosunkowo duży gap ale minimalna ekspozycja, ale może R6s ?
  •  

Wielki Ojciec

Ja stosuje obecnie Rockwella 6s z płytką 5
  •  

lukassonek

u mnie na głowie Henson ++ / Cyber ++ / Szawetka z ostrzami guard, wszystko zamiata ostatnio poszła też r89 bez zacięć i pn
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

Arait_Blyke

Od 20 lat mam problemy ze skórą na głowie, dlatego m.in. golę tył i boki, żeby móc stosować różne specyfiki. Od kiedy używam maszynki DE, zauważyłem wyraźną poprawę.
Nie mogę też używać rzeczy chromowanych, bo mam na nie uczulenie.
Ostatecznie zamówiłem Mambę 70 z rączką Barber Pole – jest inna niż moje pozostałe maszynki, więc tym bardziej chciałem spróbować.
Z wysyłką wyszło około 328 zł – najwyżej, jak się nie sprawdzi, to pójdzie dalej. :)
  •  

Mal

U mnie doskonale sprawdza się Rockwell 6S, P3. Praktycznie mogę się nim opędzlować bez lustra, jak jednorazówką. Jedyna wada, to że jest dość ciężki, co w połączeniu z krótką rączką wymaga trochę ekwilibrystyki. Jutro przyjedzie Razorock Superslant L1+, to zdam relację. Chyba, że wyląduję na SORze :D
  •  

lukassonek

Cytat: Mal w 08 Grudzień 2025, 13:24:10U mnie doskonale sprawdza się Rockwell 6S, P3. Praktycznie mogę się nim opędzlować bez lustra, jak jednorazówką. Jedyna wada, to że jest dość ciężki, co w połączeniu z krótką rączką wymaga trochę ekwilibrystyki. Jutro przyjedzie Razorock Superslant L1+, to zdam relację. Chyba, że wyląduję na SORze :D

aluminiowe maszynki świetnie się sprawdzają jak henson czy cyber  :beer:
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

septemberzg

Cytat: lukassonek w 08 Grudzień 2025, 13:56:57i świetnie się sprawdzają jak henson

fakt. Nie ma nic lepszego na początek golenia głowy , praktycznie bezurazowe.
Choć teraz to ja glace już lecę bez różnicy czy hensonem czy szawetka. Lusterko tez poszło w odstawkę ;D 
R41  |     Henson AL 13++   |   Yates 921 M  |   RR Hawk SE V3  |  Feather Artist Club Scotch Wood SS  |    Feather Artist Club SR Japanese Razor 

BRZYTWA CHALLENGE MAJ 2025
  •  

patric79

Cytat: septemberzg w 08 Grudzień 2025, 14:47:14fakt. Nie ma nic lepszego na początek golenia głowy , praktycznie bezurazowe.
Choć teraz to ja glace już lecę bez różnicy czy hensonem czy szawetka. Lusterko tez poszło w odstawkę ;D 

Szacun, ja bym się nie odwarzył  :hello:
  •  

septemberzg

Tez tak niedawno mówiłem. To tylko kwestia wprawy. Na bank :)
R41  |     Henson AL 13++   |   Yates 921 M  |   RR Hawk SE V3  |  Feather Artist Club Scotch Wood SS  |    Feather Artist Club SR Japanese Razor 

•  

lukassonek

Cytat: septemberzg w 08 Grudzień 2025, 14:47:14fakt. Nie ma nic lepszego na początek golenia głowy , praktycznie bezurazowe.

tzn u mnie lustro jest bo jest w łazience, ale jak gole tył itp to też nie wyginam się nie używam drugiego lustra , jade na pałe, potem miziam ręką i gdzie trzeba to dokańczam :D

septemberzg

Ja na początku używałem pomocniczo takiego wysuwanego kosmetycznego mojej żony. To jednak było pomocne przeciw nadmiernemu pochlastaniu się, szczególnie jak używałem kiedyś kamisori. Jednak z czasem " pamięć mięśniowa" wzięła górę i od dłuższego czasu już go nie używam.

•