Najlepszy preparat przed goleniem

Zaczęty przez barber, 31 Sierpień 2024, 09:41:30

Przeczytano 5 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

TJ

Olejek Alpa Aviril, w jakiejś czeskiej drogerii kiedyś zamawiałem
  •  
    Za ten post podziękował: Jednoryb

Konrad

Miałem olejek Truefitt & Hill, nawet jeszcze mam gdzieś pusty flakonik. Kupiłem raz i drugi raz nie skuszę się. Owszem zapach przyjemny, jest lekko tłustawy, ale nie ma tragedii. Natomiast w moim przypadku nie zauważyłem żadnych efektów zmiękczania zarostu. Oczywiście zwiększał się poślizg i to tyle. W mojej opinii do zmiękczania zarostu szkoda kasy.
Jedyne co odróżnia chłopców od mężczyzn to ceny ich zabawek.
  •  

Robur

Muszę przyznać, że używałem głównie Proraso. Jednak nie działało to jakoś rewelacyjnie. Nie będę oryginalny, ale gorąca woda przed.
  •  

Bednaar

Mój syn dwa lata temu był w Izraelu i kupił tam mydło z błota z Morza Martwego - czarne. Ma bardzo dobre właściwości oczyszczające skórę, od niedawna stosuję je jako pre-shave, czyli po prostu myję nim twarz przed goleniem. Najwyraźniej zmiękcza zarost, zauważyłem też mniej podrażnień po goleniu od kiedy stosuję to mydło. Niestety już się kończy, ale mam też w zanadrzu tradycyjne mydło greckie, które kiedyś kupiła mi teściowa w czasie wakacyjnych wojaży. Mam nadzieję, że będzie równie skuteczne.
888
  •  

Konrad

Nie wiem czy to ten sam produkt, ale mydło z Morza Martwego można kupić również u nas.
Jedyne co odróżnia chłopców od mężczyzn to ceny ich zabawek.
  •  
    Za ten post podziękował: Bednaar

Bednaar

Cytat: Konrad w 05 Maj 2026, 16:43:13Nie wiem czy to ten sam produkt, ale mydło z Morza Martwego można kupić również u nas.

Zobaczę, pewnie kupię. Ale na razie dam szansę mydłu z Grecji, ja tam lubię wszystko co greckie - tylko wzmacniacze trochę za drogie produkują, jest na przykład taka grecka firma produkująca sprzęt stereo, nazywa się Lab12 ale produkuje sprzet klasy hi-end, więc ceny 5-cyfrowe (w złotówkach).
888
  •  

Martinesku

Cytat: Bednaar w 07 Maj 2026, 08:33:42Zobaczę, pewnie kupię. Ale na razie dam szansę mydłu z Grecji, ja tam lubię wszystko co greckie - tylko wzmacniacze trochę za drogie produkują, jest na przykład taka grecka firma produkująca sprzęt stereo, nazywa się Lab12 ale produkuje sprzet klasy hi-end, więc ceny 5-cyfrowe (w złotówkach).
Manufakturki produkujące audio lampowe w EU czy USA nie są tanie w dzisiejszych czasach.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora
  •