Luźne pytania

Zaczęty przez Borat, 29 Maj 2024, 22:53:43

Przeczytano 9 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Borat

Zna ktoś tą maszynkę? Zastanawiam się czy nie opłacało by się kupić dla samej rączki.

https://allegro.pl/oferta/maszynka-do-golenia-zero-waste-gillette-zyletki-8408034874
  •  

Airacobra

Dostałem od @Mokasyn86 brzytwę tej firmy - nie da się jej naostrzyć.
  •  

T800

Znaczy produkty brzytwopodone HR Profesional da się naostrzyć lecz trwałość ostrza to parę pociągnięć Są z blachy takiej jak puszka po śledziach  :)
  •  

Borat

Cytat: T800 w 30 Maj 2024, 10:03:49Znaczy produkty brzytwopodone HR Profesional da się naostrzyć lecz trwałość ostrza to parę pociągnięć Są z blachy takiej jak puszka po śledziach  :)

Czyli nawet dla samej rączki nie warto? Podobno mosiężna. Nie miałem zamiaru tym się golić 🙂
  •  

T800

Borat ja się odniosłem do brzytew tej marki Maszynki na żyletki HR Profesional nigdy nie miałam  :beer2:
  •  

Airacobra

Cytat: Borat w 30 Maj 2024, 10:13:18Czyli nawet dla samej rączki nie warto? Podobno mosiężna. Nie miałem zamiaru tym się golić 🙂
Borat - kup, spróbuj - cena taka sobie. Jak Ci podejdzie rączka - świetnie, jak nie - to prawie żadna strata. Jak się okaże, że rączka jest spoko - zawsze możesz dokupić do niej jakąś głowicę np. R41.
  •  

TJ

Ja wiem czy dla a rączki warto? Za 40-50 zł można wyrwać stalową. Z Chin to jeszcze z fajną głowicą
  •  
    Za ten post podziękował: Borat

marcin19883

Panowie też tak macie, że po goleniu miziakami, zarost kłuje, swędzi, głównie na szyi, a jak się ogolimy czymś agresywnym, to nie ma tego problemu.  :hello2:  Ja mam tak za każdym razem.
  •  

Skanderbeg

Cytat: marcin19883 w 30 Maj 2024, 20:42:27Panowie też tak macie, że po goleniu miziakami, zarost kłuje, swędzi, głównie na szyi, a jak się ogolimy czymś agresywnym, to nie ma tego problemu.  :hello2:  Ja mam tak za każdym razem.

W pewnym stopniu tak.
Myślę, że wynika to z tego, że miziaki, ponieważ nie golą dokładnie (dogłębnie), umożliwiają zarostowi natychmiastowe odskoczenie. Tak moja teoria. 8)
  •  

marcin19883

@Skanderbeg
Może też inny kąt ścinania zarostu, przez co włos ostrzy się jak igła przy miziakach ::)
  •  

Adi

@marcin19883 podpisuję się pod tym obiema rękami  ;) . Jestem posiadaczem bardzo twardego zarostu - szczególnie na polikach , w okolicach żuchwy i jabłka Adama . Ogolenie się maszynką agresywna i skuteczną - z naciskiem na skuteczność  ^-^ - sprawia ,że zarost jest zbierany przy samej skórze i po goleniu nie ma "co wstawać "  :D . Golenie miziakiem w moim przypadku sprawia szybszy odrost owłosienia i "powstawanie" niedobitków zarostu , który wtedy jest wyjątkowo wredny i kłujący  >:((
  •  

Skanderbeg

Cytat: Adi w 30 Maj 2024, 20:53:58@marcin19883 podpisuję się pod tym obiema rękami  ;) . Jestem posiadaczem bardzo twardego zarostu - szczególnie na polikach , w okolicach żuchwy i jabłka Adama . Ogolenie się maszynką agresywna i skuteczną - z naciskiem na skuteczność  ^-^ - sprawia ,że zarost jest zbierany przy samej skórze i po goleniu nie ma "co wstawać "  :D . Golenie miziakiem w moim przypadku sprawia szybszy odrost owłosienia i "powstawanie" niedobitków zarostu , który wtedy jest wyjątkowo wredny i kłujący  >:((

To jedno. Bo po drugie, taki "wredny" zarost miewa zadziwiającą skłonność do wrastania. >:D
  •  

marcin19883

@Adi
A jak podrapiesz taki zarost to od razu czerwone placki?
  •  

Adi

Tak - wygląda to jak podrażnienie . Szczególnie źle jest , kiedy w takim stanie ubiorę golf , lub coś ze stójką - koszulę itp . Każdy obrót głową i przeżywam katusze  >:((
  •  

marcin19883

@Adi
Dobra piana, długie masowanie pędzlem i dalej to samo. Pozostaje jedynie golenie zO/r41 lub ewentualnie Merkur Futur. Te trzy maszynki nie powodują problemów.
  •