Ile posiadacie pędzli i stojaków?

Zaczęty przez Wielebny, 16 Luty 2024, 22:52:25

Przeczytano 15 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marcin39

Dla mnie kiedyś tylko szczecina dopóki nie zasmakowalem w 2bandach :beer:
  •  

Mr. M

Cytat: Milas w 21 Czerwiec 2026, 20:20:32@Mr. M
To oczywiście moje zdanie, a mam na myśli pędzle po lekko dłuższym używaniu i uważam, że dobry borsuk - manchurian, albo 2-band nie jest wcale delikatniejszy od dzika - potrafi za to być przyjemniej sprężysty i masujący.

Robiłem kilka podejść do dzików (nie mogą być przecież złe, skoro tylu sobie chwali), ale tak w  jednym zdaniu to na starcie dziki są dla mnie takie... siermiężne, mało komfortowe, niby sztywne, ale jakieś takie ciapowate - z czasem idą w stronę wiąchy mokrego sznurka ze snopowiązałki - jakoś się nie dogadaliśmy...

Dobry (DOBRY!) borsuk jest za to fajny już na starcie, potem robi się jeszcze fajniejszy, a z czasem potrafi zrobić się świetny ( i tak mu zostaje)  ;)

Zdania będą oczywiście podzielone, wrażenia i opinie różne, ale zdecydowanie warto spróbować samemu (niezwłocznie!)  :beer3: 

Prawdopodobnie masz sporo racji, bo mam podobne odczucia względem mojej Omegi 11137 - nie ma dużego loftu, a jednak wydaje się być miziakowata, dlatego szukam dalej. Spróbuję jeszcze kilku polecanych klasyków z dzika i być może kiedyś nadejdzie czas na borsuka. Wtedy zwrócę się z pytaniem o pomoc w wyborze tego dobrego  :beer3:
  •  

Milas

@Mr. M
Te "dzikie" klasyki mogą poczekać (i się nie doczekać).
Dziki to dziki tj. świnie - tak z grubsza będą się różniły co najwyżej rączkami ( takie mam wrażenie >:D )

A np. teraz na bazarku (za niewielkie pieniądze) są Semogue 2-band i Zenith manchurian  -
do wstępnych testów jak znalazł  ;)