Ile posiadacie pędzli i stojaków?

Zaczęty przez Wielebny, 16 Luty 2024, 22:52:25

Przeczytano 13 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maniacz

:hello2:
@SiwyDym Gratuluję. Możesz chyba używać codziennie innego pędzla.

Ja osobiście mam 5 sztuk:
2 SV
1 borsuk, ale miziacz
2 syntetyczne Rockwell
I żadnego stojaka.
Używam tylko SV. Jeden w domu drugi w trakcie podróży. ;D
  •  

AdrianP

Skromna kolekcja:)

Dziki:
Semogue 1470
Semogue 1800
Omega 11137
Omega 10108
Zenith 509bc
Syntetyki:
Omega Roma
Yaqi sagrada familia
  •  

SiwyDym

@Maniacz ale te z fotki, to nie są moje. Jeszcze mam trochę zdrowego rozsądku 🤣
  •  
    Za ten post podziękował: loppek

Wielblad

Cytat: SiwyDym w 22 Grudzień 2025, 16:31:47@Maniacz ale te z fotki, to nie są moje. Jeszcze mam trochę zdrowego rozsądku 🤣
Osz ty... a ja tu już się tak odpaliłem  :beer:
...a minister golenia ostrzegał ???
  •  

n3dvi3d

@SiwyDym

Może mi się tylko wydaje, ale chyba lubisz pędzle  :laugh3:
Kolekcja zacna, nie ma co. Szczególnie wpadają mi w oko te Simpsony z ciemniejszymi, brązowymi rączkami. Myślę, że jakbyś się golił dwa razy dziennie to nie miałbyś problemu, że któryś nie dosechł  ;D

Dobra, teraz doczytałem, że to innej osoby, no ale.. :D
(D.D)
  •  

Martinesku

Ostatnio przyciąłem włosy w Isanie i teraz kłują (tak przypuszczałem że będzie, ale ten pędzel był taki sflaczały, że i tak bym go wywalił).
Tak więc mam 1 pędzel od paru miesięcy (The Goodfellas smile The Jar 24 mm). Śmiga jak szalony z pianą.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

Łapacz z Sacramento

U mnie pojawił się Plisson, pomimo, że myślałem, że to pędzle nie z mojej bajki. Zupełnie inne włosie i kształt knota w porównaniu z tym z czym miałem do czynienia. W tym przypadku to chyba european grey. Napisy pure badger na rączce niech nie mylą (w tym przypadku znaczy raczej tyle co czysty borsuk, bez domieszek, a nie kategoria). Pomimo, że ogólnie szarawy (ale trochę bardziej w kierunku brązu, i końcówki jasne), jak pure badger, to całkiem inne włosie, dobry backbone, nie kłujący (przyjemnie lekko szorstkie). Jestem pod wrażeniem.