Ile posiadacie pędzli i stojaków?

Zaczęty przez Wielebny, 16 Luty 2024, 22:52:25

Przeczytano 13 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wielebny

Takie pytanie natury technicznej : ile posiadacie pędzli do golenia i stojaków do nich ? 1 do 1 czy tylko po 1 stojaku do rozmiaru pędzla do wysuszenia i normalnie pi suszeniu stoją na sucho włosiem do góry ?
Old Spice for life ...

Jeśli uważasz ,że R41 jest agresywna o spróbuj golić się tępą brzytwą.
  •  

marcin19883

Posiadam 3 pędzle. Dwa syntetyki i jeden dzik.  Zero stojaków, bo średnica nie pasuje i są za drogie. Suszę pędzel, wytrzepując go kilka razy po umyciu i wycieram ręcznikiem. I tak syntetyk szybko sam wyschnie, poza łazienką. Dzik idzie pod suszarkę, ale mało używam.  :)
  •  
    Za ten post podziękował: Theodore

black731

Jeden stojak maszynka + pędzel. Jeden pędzel. W tej kwestii jestem minimalistą.
  •  

Gracyan94

Świniak Omegi ze stojakiem + syntentyk Yaqi bez stojaka na szybkie akcje. Wystarczy.
  •  

Satynet

Mam dwa stojaki...
Jeden bardziej dekoracyjny (od kompletu Muhle Roca) i drugi użytkowy - do suszenia dwóch borsuków , które posiadam.
Reszta pędzli to syntetyki, które schną bardzo szybko i nie wymagają suszenia na stojaku (nie mam z drewnianymi rączkami).
  •  

Airacobra

Mam dwa stojaki z Ali takie na jedną maszynkę i jeden pędzel. Pędzli mam 5 dwa Yaqi syntetyki borsuk qshave i świnka omegi. Na stojakach zostają do wyschnięcia dwa ostatnio użyte pędzle.

Tondenti est ars pulchritudinis et virilitatis
  •  

Theodore

Pedzli aktualnie mam 4. Jeden z borsuka Muhle ( topowa wersja, ale juz dziadek), dwa syntetyczne: pierwszy to Parker's Deluxe Synthetic Silvertip Shaving Brush w/Black & Chrome Handle,drugi to Rockwell Synthetic Shave Brush ( ta firma ma tylko jeden wzor). Czwarty to Handmade 100% Deluxe Boar Bristle Shaving Brush – Rosewood Handle ( Parker).

Stojakow mam aktualnie 2 plastikowe od Parkera.  Dlaczego plastic? Bo jest to praktyczne.

Pisze o rzeczach aktualnych, nie o tych, co kiedys mialem.

Planuje jeszcze kupic pedzel z konskiego wlosia. Boar wziolem, bo poza jego dlugim moczeniem, to swietnie on masuje skore oraz uwydatnia zarost przy ruchach okreznych na szyi, wtedy latwiej golic. Bosuk jest dobry, ale tak nie wymasuje.  Dlatego co jakis czas warto uzyc tego z boar do golenia. Dlaczego Parker? Bo to dobra firma, serio. Ma dobre pedzle za rozsadne pieniadze.

•  
    Za ten post podziękował: Satynet

Progres

2 stojaki i 4 pędzle, oczywiście świnki od Omegi ;D
  •  

judgebien

Jeden stojak na pędzel, używam go do suszenia pędzla po goleniu. 6 borsuków, 2 świnki , 1 miks dzika i borsuka, 1 syntetyk którego używam na wyjazdach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  •  

Błażej

Trzy pędzle i dwa stojaki.
Simpson Chubby 2 Super badger-nie lubię i mało używam
Thater 28mm borsuk (chyba 4292)-lubię, używam. Jest idealny pod względem upakowania włosia. Prezent od mojej ówczesnej dziewczyny a teraz już żony ;D
Plisson Syntetyk-mój faworyt. Najczęściej używany, niezniszczalny. Od niego zaczęła się moda na tzw. plissofty.
Stojaków nie używam.
  •  

Erebus

Jeden dzik od Omegi że stojakiem. Męczę go do głowy i twarzy od przeszło roku, i nie wygląda jakby miał już dość, wręcz przeciwnie.
  •  

Hussar

stojaki sztuk 3
pędzle: 6 borsuków; 4 syntetyki; 2 konie i jedna świnia
  •  

Turtle

•  

TJ

4 pędzle
Borsuk i 3 syntetyki.

Balea była w zestawie z plastikowym stojaczkiem i tylko ona się tam mieści, mam jeszcze jeden stojak na pędzel i maszynkę i tam ląduje ten używany, do wyschnięcia

•  

Skanderbeg

Ja się znów nie przyznaję, bo wyszłoby przegięcie. :D
  •