Moje golenie brzytwą

Zaczęty przez kwasek071, 28 Styczeń 2024, 19:37:31

Przeczytano 101 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Vigo

O qrde, świetny kanał. Że też wcześniej nie wiedziałem. Wbijam 👍🏻.

lukassonek

@kwasek071 Obejrzane , fajnie widzieć maszynki też na twoim kanale , zwłaszcza taką piękną  O:-)
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold

kwasek071

Cytat: Vigo w 13 Maj 2026, 08:59:11O qrde, świetny kanał. Że też wcześniej nie wiedziałem. Wbijam 👍🏻.
Wbijaj i poproszę o subskrybcję , to mnie motywuje  :)

Scalony post: 13 Maj 2026, 11:04:40
Cytat: lukassonek w 13 Maj 2026, 10:41:14@kwasek071 Obejrzane , fajnie widzieć maszynki też na twoim kanale , zwłaszcza taką piękną  O:-)
Maszynki są od Was . I super że mogę je pokazać szerzej.  :beer2:

Mokasyn86

Ten portugalski zestaw też niczego sobie jest. :sunny:
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

kwasek071

Cytat: Mokasyn86 w 13 Maj 2026, 12:14:48Ten portugalski zestaw też niczego sobie jest. :sunny:
Wszystko razem spina się całkiem fajnie .  :beer2:

Ostaz

Cytat: kwasek071 w 12 Maj 2026, 19:20:25Cześć , dzisiaj Grecja i Portugalia. Oraz narzędzie z brązu wyjątkowej urody .

Dzięki za filmik @kwasek071.
Piękne są te Lambdy, jakość wykończenia tych maszynek jest po prostu znakomita. Miałem taką athene przez jakiś czas ale w końcu pozbyłem się prawie wszystkich maszynek. Tak jak brzytwą to niczym się nie ogolę   ;)

kwasek071

@Ostaz ,jak dla mnie golenie brzytwą jest najfajniejsze. Ale maszynki na żyletki za to mają wielką różnorodność materiałów , konfiguracji, płytek, stopnia agresji . Dla kogoś kto zaczyna, na początek, maszynki są dobrym wyborem . A potem po czasie może zdecydować czy idzie w brzytwy czy zostaje przy maszynkach . Dla każdego coś dobrego. Kolejny film będzie z brzytwą , nie byle jaką.

Ostaz

Cytat: kwasek071 w 14 Maj 2026, 06:27:14@Ostaz ,jak dla mnie golenie brzytwą jest najfajniejsze. Ale maszynki na żyletki za to mają wielką różnorodność materiałów , konfiguracji, płytek, stopnia agresji . Dla kogoś kto zaczyna, na początek, maszynki są dobrym wyborem . A potem po czasie może zdecydować czy idzie w brzytwy czy zostaje przy maszynkach . Dla każdego coś dobrego. Kolejny film będzie z brzytwą , nie byle jaką.
Zgadzam się, maszynek do wyboru do koloru. Do brzytew dochodzi zabawa z kamykami i pasami a szczególnie japońskimi. Dopasować sobie stopień ostrości i łagodności. Zabawa na całego.
  •  

krzsmi11

Hej, co prawda nie dzisiejsze golenie a wczorajsze. Tym razem wybór padł na mydło Fine American Blend który jest kopią legendarnego zapachu (i jednego z moich ulubionych) YSL Rive Gauche. Jest to moje drugie mydło tej marki i naprawdę złego słowa o nim powiedzieć nie mogę, jest naprawdę świetne. Jest wydajne, piana robi się bardzo szybko a ochrona i poślizg stoją na najwyższym poziomie. Przed goleniem przewecowałem jeszcze brzytwę na lnianym pasie z białą pastą Thiers Issard. Samo golenie zrobiłem standardowo w 3 przejściach. Było łagodnie, przyjemnie i komfortowo. Na koniec standardowo ałun, woda i aftershave z zestawu który ma troszkę mentolu w sobie co jeszcze bardziej spotęgowało uczucie czystości i odświeżenia. Golenie 10/10 czego i Wam wszystkim zawsze życzę!

kwasek071

dekanian

Zobaczone :) ,  spolerowany TI mniej trzyma wode jak moja satyna fakt.

kwasek071

Cytat: dekanian w 16 Maj 2026, 19:50:26Zobaczone :) ,  spolerowany TI mniej trzyma wode jak moja satyna fakt.
Na takim blanku woda nie ma jak się zatrzymać bo nie ma się o co 'zaczepić'

Mokasyn86

Bardziej "śliska" jest klinga taka wypolerowana.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

kwasek071

Cytat: Mokasyn86 w 16 Maj 2026, 20:16:44Bardziej "śliska" jest klinga taka wypolerowana.
Dokładnie , do tego stopnia że znacznie spada przyczepność wody. Do tego łatwo wyczyścić blank po goleniu .