Moje golenie brzytwą

Zaczęty przez kwasek071, 28 Styczeń 2024, 19:37:31

Przeczytano 106 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kwasek071

Cytat: Arjuna w 09 Maj 2026, 11:30:47To nie Kamisori. To siekiera!  :hello2:
Karol Niedźwiadek ma jeszcze podobną Henkotsu. Tylko KT jest jak dobrze pamiętam krótsza.

Mokasyn86

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.

kwasek071

Cytat: Mokasyn86 w 09 Maj 2026, 13:19:19Majstersztyk :shaving:
Kamisori absolutnie piękna . ❤️�🔥

krzsmi11

Czołem brzytwiarze! Moje dzisiejsze golenie przebiegło bardzo komfortowo. Standardowo przed umyłem twarz mydłem ze srebrem a następnie wyrobiłem preshave bezzapachowy Stirling (w sumie to sam nie wiem czy on coś daje, ciężko mi to obiektywnie stwierdzić ale jak już mam to trzeba zużyć). Dzisiejszy wybór padł na bardzo fajne mydło Magik od Zingari. Jeśli ktoś zna perfumy Amouage Beach Hut to to mydło pachnie bardzo podobnie. Jednym słowem jest zielono a bluszcz jest tutaj głównym graczem. Co do właściwości nie mam żadnych zastrzeżeń - jest bardzo dobrze w każdym aspekcie. Samo golenie przebiegło bardzo sprawnie i skutecznie. Nie chwalę się ale golenie się tylko brzytwą co 2 dni przyniosło oczekiwane efekty, które są już dla mnie więcej niż zadowalające. Co więcej mam wrażenie graniczące z pewnością, że takie golenie jest dla mnie nie tylko przyjemniejsze ale również mniej kontuzyjne, skóra twarzy po goleniu jest jakby w lepszej kondycji. Zaznaczam, że to są moje odczucia na ten moment. Cały proces zakończyłem jak zawsze wodą, ałunem i jakimś pierwszym z biegu aftershave. Człowiek ogolony i od razu jakby humor lepszy :)

kwasek071

@krzsmi11 Tego się trzymaj . Masz ładną dobrą brzytwę . A do wrażeń jakie daje brzytwa można dojść w miarę krótkim czasie . Jak widzisz nic trudnego posługiwać się brzytwą . Cieszę się z wybierasz też taki sposób golenia.  :)

Mokasyn86

@krzsmi11 Jesteśmy z Tobą ! :hello2:  :shaving:
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  
    Za ten post podziękował: krzsmi11

krzsmi11

Na początku tej przygody założyłem sobie, że będę się golił tylko brzytwą przez najbliższy okres czasu, żeby opanować technikę itp. Teraz stwierdzam, że prawdopodobnie całkiem i to na stałe przerzucę się tylko na to narzędzie gdyż daje mi to wszystko czego szukałem próbując różnych maszynek i żyletek. Oczywiście te 5 maszynek które mam zostają ze mną i pewnie raz na jakiś czas trzeba je będzie odkurzyć ale pierwszym wyborem będzie brzytwa.

Xcalibur

@krzsmi11 przebyłem taką samą drogę co Ty  ;)  Gdy już wyrobisz sobie technikę, to golenie staje się jeszcze przyjemniejsze i łagodniejsze. Za to ostatnie ręczę osobiście, jako osoba z wrażliwą skórą  ^-^

Mokasyn86

Multum ludziom ostrzyłem brzytwy przez cały czas, i z własnego doświadczenia wiem, że niektórym zacząć jest łatwiej, niektórym trudniej. Ale nie jest to latanie F-16, wystarczy trochę czasu.
 :)

krzsmi11

No nie jest. Choć początki, szczególnie pierwsze 2-3 golenia są dość wymagające (co tutaj na własnym przykładzie opisywałem) ale jeśli ktoś się nie zniechęci to później już idzie z górki i z każdym goleniem jest coraz lepiej. Cieszę się, że są tutaj też osoby od których można się uczyć i którzy tą wiedzą się chętnie dzielą z innymi. Bez tego napewno byłoby mi trudniej. Z tego miejsca dziękuję!

Darek2626

Ja przez jakiś czas dogalałem się maszynką plastikową po prostu  :)  wąs, szyja, bywało różnie, to jak jazda na rowerze, trzeba kolana poździerać aby się nauczyć.
Brzytwa daje kapitalne golenia!

Scalony post: 09 Maj 2026, 18:42:11
Dla mnie to forum to Wielkie odkrycie, nie sądziłem że, w tych zwariowanych czasach można spotkać tak życzliwych, pomocnych ludzi jakich tu spotkałem.
Informacji na temat brzytwy jest cały wachlarz, do tego koledzy odbierają telefony i niejednokrotnie bardzo mi pomogli :thank_you:
Dziękuję że można czerpać z waszych doświadczeń!!
Chyba nie ten wątek  :hello2:

kwasek071

kwasek071

Cześć , dzisiaj Grecja i Portugalia. Oraz narzędzie z brązu wyjątkowej urody .

Mokasyn86

Ta Lambda jest tak piękna, że szkoda brudzić ???
  •  

kwasek071

Cytat: Mokasyn86 w 12 Maj 2026, 21:30:54Ta Lambda jest tak piękna, że szkoda brudzić ???
Nie tak łatwo ją zabrudzić przez jej polerowanie w sensie jej wykończenia.  . A morski brąz faktycznie na to nie pozwala . Po goleniu bardzo łatwo odzyskuje połysk.  :)  @Wielblad ma piękną maszynkę , dziękuję .