D.R. Harris

Zaczęty przez Draxar, 21 Grudzień 2023, 22:34:43

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Draxar

Panowie tak jak w temacie. Co myślicie o mydłach firmy D.R.Harris nie znalazłem niczego na temat tych mydeł na forum więc piszę. Mydełka tak cenowo coś w okolicach średnia czy też wyższa półka. Czy warte są swej ceny? Czy to faktycznie dobry produkt? Kusi mnie te mydło. Teraz mam zapas ale za jakiś czas pewnie skosztuję. Ceny w okolicach 80 zł za 100 gram w tyglu niedaleko im brakuję do 200 zł.
  •  

Skanderbeg

@Draxar
Używam ich od paru lat, ale na pewno nie będę stawiać się w pozycji eksperta. Według mnie są ok do maszynek agresywnych (R41, ATT H1 i H2, iKon Tek), ale też niczym nie przebijają np. Tabaca. Oczywiście według mnie.
No i, rzecz jasna, sporo może zależeć od koloru tygla - ja polecam ciemnoniebieski. :)

spartis

Porządne mydła z prostym składem bez konserwantów i ulepszaczy. Miałem Arlington, teraz mam Sandalwood. Bardzo twarde i wydajne, perfumeryjnie przyjemne. Dają super poślizg, reszta parametrów na dobrym (nie ekstra) poziomie. Z minusów - trzeba "popędzlować" i uważać z wodą.
  •  
    Za ten post podziękował: Draxar

Draxar

Sandalwood ładnie pachnie? Kupiłem Proraso czerwone i nawet mi przypadło do gustu zapach Sandalwood. Tak wiem dużo osób mówi, że Proraso to sztuczne aromaty ale po prostu nie byłem pewien czy ten zapach mi się spodoba. Więc kupiłem to na próbkę. Słyszałem od wielu golarzy, że  dla niektórych ten zapach po prostu odrzuca.
  •  

Axelf

Testował ktoś może mydło almond? Kupiłem krążek ale to nie ma totalnie żadnego zapachu. Nie wiem czy mój egzemplarz jakiś trefny czy tak to ma być. Pisałem do sklepu i odpisali, że świeża dostawa ale nie odpisali czy to ma być bezwonne. 🤔
Zapraszam na mój kanał YT:
https://www.youtube.com/@WSW_2026
  •  

Mokasyn86

Cytat: Axelf w 04 Maj 2026, 22:35:34Kupiłem krążek ale to nie ma totalnie żadnego zapachu
Ja miałem identycznie z Sandalwood.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Axelf

@uvler opisz proszę swoje doznania jeśli chodzi o sandalwood :thank_you:
  •  

TJ

Arlington u mnie dość intensywnie pachniał, teraz, albo złagodniał, albo się przyzwyczaiłem, ale zapach ciągle łatwo wyczuwalny
  •  

Mokasyn86

Arlington potwierdzam zapach trzyma.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Borat

Podobna klasa w porównaniu do mydła Tabac w wersji vege czy lepsze?
  •  

Janusz_Senior

D.R. HARRIS mydła Lavender, Arlington, MARLBOROUGH i krem WINDSOR trzymają zapach i są dość intensywne.
Kamisori: Iwasaki (Ryouichi Mizuochi)  |  Hiyoshimaru (tamahagane)  |  Inoue Tōsuke  |  AZUMA (Yasuki steel)  |  DAIRI  |  Inoue Tōsuke "NOS"

Axelf

Dostałem dziś 2 próbki od @uvler i powiem tak: Sandalwood zapach piękny, Arlington coś jak słabiej pachnący Westman O!Polskie. A Almond totalnie nic.
  •