Łagodne żyletki na jeden raz

Zaczęty przez ShaveManiac, 03 Listopad 2023, 20:17:02

Przeczytano 3 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

przemo666

A porównywał ktoś z Was stare personny (prod. Izrael)

do nowych (Niemcy) ?? Na moje stare personny były owszem łagodne i przewidywalne, mi te nowe niestety nie przypasowały bardziej są podobne do niemieckich wilkinsonów

Jednak gdybym sam miał polecić naprawdę łagodne żyletki (kosztem trwałości) , z czystym sumieniem czeskie Tiger Platinum, naprawdę warto dać im szansę

Yary

Ja też uważam, że czeskie Tiger Platinum to bardzo łagodne żyletki.

marcin19883

@E-61
Ja się dziś 3 raz goliłem Personna i nadal tak samo ostra. Nie szarpała i nie było krwi.

Robcyk

A takie znacie? @przemo666  na razie nie gadaj za chwilę

Scalony post: 04 Listopad 2023, 19:03:26
Personna czerwona o i tyle co zrobię bo mam takie coś. I sporo bo białe pudełeczka na zdjęciu to te!!!😋
  •  

TYCI

Moje typy na bardzo łagodne żyletki (ale skuteczne) to:
MERKUR
ELIOS
TIGER Platinium
DORCO st-300
Wszystkie starczają na (co najmniej) trzy golenia.
  •  

marcin19883

Nikt nie wspomniał o bardzo łagodnych żyletkach Wilkinson Sword.  :D Tępe od nowości. Nie można się nimi zaciąć. Tylko cena wysoka w stosunku do ostrości. Chyba najbardziej nieopłacalne żyletki jakie można kupić. Przy tych żyletkach, Astra zielona, to luksus za 1/5 ceny.
  •  

Adrian4514

U mnie golenie mało ostrą żyletką w agresywniejszej maszynce często kończy się krwawo.
Próbuje znaleźć dobry kąt,kombinuje i tylko szarpie krwawo kąsając.
A wystarczy że włożę coś ostrego i jakoś samoistnie dobieram dobry kąt i w ogóle o tym nie myślę.

•  

Skanderbeg

@Adrian4514
Powiedziałbym, że to najstarsza z prawd - agresywna maszynka i obowiązkowo bardzo ostra żyletka.

T800

Podobnie jest z przytępiona brzytwa można sobie twarz pokaleczyć bo człowiek dociska licząc że lepiej się dogoli a brzytewka po ostrzeniu daje efekt PN i ani jednego czerwonego punkcika

Skanderbeg

@T800
Możemy się więc zgodzić, że tępota jest niezdrowa.  >:D

@ShaveManiac
Przepraszam, bo (przeze mnie) trochę oddaliliśmy się od pytania, które zadałeś na wstępie.  :beer:
Powiedz, proszę, w jakiej maszynce/jakich maszynkach chciałbyś używać tej łagodnej żyletki?
  •  

ShaveManiac

@Skanderbeg chodzi o żyletkę by w każdej maszynce zagrała. Nie musi być na jeden raz. Ważne by była łagodna. Pozdrawiam
  •  

T800

Tak Władco Albanii Tępota bardzo szkodzi wszędzie  :beer3:
  •  

Skanderbeg

@ShaveManiac
Polecałbym więc Astrę Superior Platinum, ogólnie dostępna i ogólnie chwalona...
Inni kandydaci to coś z Egiptu (Lord, Shark) albo z Rosji (Ladas, Voskhod, Rapira), chociaż to są straszliwe tępoty.
  •  

przemo666

Tylko że Astra wielu ludzi podrażnia, wcale nie jest taka łagodna oprócz pierwszego użycia, gdzie trzymają się jako tako powłoki. Próbowałem większość tzw. "łagodnych" żyletek łącznie z rapirami, sharkami itp itd, Tylko czeskie Tiger platinum zrobiły na mnie duże wrażenie (owszem w różnych maszynkach obojętnie agresywne łagodne głowice) , podobne są do jednych z najlepszych blaszek vintage - Gillette spoiler z lat 60tych
  •  

Skanderbeg

Czyli sprawa jest prosta - @ShaveManiac będzie musiał spróbować sam.
Dodam tylko, że polecam Astry SP, bo to dla mnie najłagodniejsze żyletki, które jeszcze dają radę, natomiast z produkcją egipską i różnymi Tigerami/Dorco itd. dawno temu dałem sobie spokój - po prostu zbyt łagodne i nieskuteczne.
  •