Personna Platinum

Zaczęty przez Adrian4514, 22 Październik 2023, 17:30:45

Przeczytano 4 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zyziu

Cytat: Piotros2 w 25 Maj 2026, 20:48:06Mój ranking:
Pierwsza 6/10
Druga 10/10
Trzeciej nie miałem ale chętnie poznam  :)

No właśnie, trzecia wersja kusi. A jakie różnice widzisz pomiędzy Niemiecką a Amerykańską wersją?
  •  

Piotros2

Cytat: zyziu w 25 Maj 2026, 20:50:14A jakie różnice widzisz pomiędzy Niemiecką a Amerykańską wersją?

Oczywiście to moje subiektywne odczucie, Niemiecka jest mniej stabilna, potrafi "ukąsić" a ja tego nie lubię, golenie to ma być przyjemność,  amerykańska wersja jest jak dla mnie w punkt ostrość i agresja taka jaką lubię i nie robi niespodzianek :)
Gdybyś się zdecydował na te trzecie to daj znać .
Na Stanie:  Yaqi Mellon; Parker 55SLGR; Husaria OC/CC; W-11;  Tatara Masamune Ti; Rockwell 6C ; Rex Envoy; Stando Rod.
https://pfro.substack.com/
  •  
    Za ten post podziękował: zyziu

TJ

Trzecia u mnie najlepsza, ostra łagodna i przyjemna w praktycznie każdej maszynce,
comfort coated (ta druga) wybredna co do maszynki i mimo, że w niektórych są naprawdę fajne, poszły w świat. Ta pierwsza wypada najsłabiej, robiłem kilka prób i jakoś nigdy się nie przekonałem.
  •  

zyziu

Cytat: Piotros2 w 25 Maj 2026, 21:24:53Oczywiście to moje subiektywne odczucie, Niemiecka jest mniej stabilna, potrafi "ukąsić" a ja tego nie lubię, golenie to ma być przyjemność,  amerykańska wersja jest jak dla mnie w punkt ostrość i agresja taka jaką lubię i nie robi niespodzianek :)
Gdybyś się zdecydował na te trzecie to daj znać .

Cytat: TJ w 25 Maj 2026, 21:27:37Trzecia u mnie najlepsza, ostra łagodna i przyjemna w praktycznie każdej maszynce,
comfort coated (ta druga) wybredna co do maszynki i mimo że w niektórych są naprawdę fajne poszły w świat. Ta pierwsza wypada najsłabiej, robiłem kilka prób i jakoś nigdy się nie przekonałem.

No właśnie pierwsza - niemiecka śmiga u mnie we wszystkich maszynkach i kąsiła tylko w Wilkinsonie Premium. Ale skoro wersje USA uważacie za lepsze to może zacznę od wersji trzeciej - najwyżej jak nie siądzie to podzielę się z bracią goleniową. Dzięki za opinie  :hello: .
  •  

TJ

Musisz sam przetestować, niestety innej opcji nie ma żeby się przekonać
  •  

Milas

Wszystkie Personny do kupienia tutaj.
Sprzedają też na sztuki, całkiem szybka wysyłka chyba 4,50 EUR i paczka trafia do InPostu.

Wybierać, zamawiać i testować!
(przy okazji polecam spróbować te najnowsze wydania tj. Accuforge i Accuthrive)

PS. Ale według mnie to wystarczy spróbować GEM, MedPrep i Accuthrive..., a potem zamówić więcej GEM!
 :beer3:
  •  
    Za ten post podziękował: zyziu, TJ

loppek

Gem są w paczkach po 100 szt w sklepie zakazanym na ,,S". Wg mnie to brać i nie pytać, bo to klasa blaszki.
  •  

zyziu

Cytat: Milas w 26 Maj 2026, 00:08:20Wszystkie Personny do kupienia tutaj.
Sprzedają też na sztuki, całkiem szybka wysyłka chyba 4,50 EUR i paczka trafia do InPostu.

Wybierać, zamawiać i testować!
(przy okazji polecam spróbować te najnowsze wydania tj. Accuforge i Accuthrive)

PS. Ale według mnie to wystarczy spróbować GEM, MedPrep i Accuthrive..., a potem zamówić więcej GEM!
 :beer3:

Dzięki za link - istna żyletkowa skarbnica, wszystko świetnie opisane i otagowane. Oprócz Personny niemieckiej rzuciłem też okiem na Feathera i ceny raczej z wyższego pułapu - 10 sztuk żółtych cztery złote drożej niż w sklepie u Marcina - @Arjuna, Personny - 3 złote, więc w grę wchodzą raczej zakupy większego zapasu blaszek różnego rodzaju. Myślę że za jakiś czas skorzystam zwłaszcza że jest kilka marek lub wersji z którymi nie spotkałem się w polskich sklepach - m.in. wspomniane przez Ciebie Accuforge i Accuthrive czy Personna MedPrep.

Cytat: loppek w 26 Maj 2026, 08:40:45Gem są w paczkach po 100 szt w sklepie zakazanym na ,,S". Wg mnie to brać i nie pytać, bo to klasa blaszki.

Właśnie w tym "zakazanym" sklepie zwróciły moją uwagę i stamtąd najprawdopodobniej będę zamawiał :).
  •  

Milas

@zyziu  miałeś rzucić okiem na Personny amerykańskie ;)

(Accuforge i Accuthrive to też Personny - współczesne wydania Lab Blue i Med Prep...)

W relacji cena, a jakość to na dzisiaj chyba raczej na pewno GEM ( jak dla mnie).
  •  

zyziu

Cytat: Milas w 26 Maj 2026, 13:35:33@zyziu  miałeś rzucić okiem na Personny amerykańskie ;)

(Accuforge i Accuthrive to też Personny - współczesne wydania Lab Blue i Med Prep...)

W relacji cena, a jakość to na dzisiaj chyba raczej na pewno GEM ( jak dla mnie).

Tak, tak, ostatnio miałem tylko rzucić okiem u @Arjuna na sklepie za tańszym mydłem dla bratanka a skończyło się na tym że zabrał mi z kolekcji dwa TGS'y a sam skończyłem z zamówieniem na krem Castle Forbes za 150 zł  :D
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna