Personna Platinum

Zaczęty przez Adrian4514, 22 Październik 2023, 17:30:45

Przeczytano 5 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adrian4514

Personna Platinum,dla mnie to jest świetna żyletka.
Nie jest może tak ostra jak Feather ale goli mnie bardzo przyjemnie,idzie płynnie bez szarpania i ciągnięcia.
Przypomina zieloną Astrę ze starego wypustu (Tych z nowym nadrukiem nie próbowałem) ale wydaje mi się że wytrzymuje 1 golenie więcej niż Astra.
W ogóle to jest bardzo ładna żyletka,nadruk jest taki mocno czarny a sama blaszka ma taki ładny odcień (Jakby chrom) ale to widać tylko na żywo.
Super żyletka ale skoro dwa razy tańsza Astra SP robi u mnie tę samą robotę to wątpliwy jest sens jej kupna.
A wy co o niej sądzicie?

•  

E-61

W mojej ocenie żyletka jest bardzo przyjemna od pierwszego użycia, zdecydowanie lepsza od Astry.
Ostrze ma potrójny szlif.

Satynet

Mnie spokojnie wystarczy jedna żyletka na 4 golenia, co drugi dzień.
Więc 4 zł na miesiąc, to raczej nie majątek.
Zielona Astra mnie lekko podrażnia, więc nie mogę się nią golić.

jaro82

@E-61: Bardzo dobrze widać to ostrzenie :) Szkoda, że Personna jest kilka razy droższa od zielonej Astry.

Adrian4514

Dwa razy droższa,nie kilka  :)
  •  

E-61

Zamawiałem na Amazonie.
Są po 54 zł za 100 szt.
Właśnie dziś do mnie przyszły :)
  •  

marcin19883

Też kupiłem za 54zł. Polecam żyletki. Golą tak samo od nowości, nawet po 4 goleniach.
  •  

jaro82

U Staszka (standoshop) Personna 8,99zł a Astra SP 3zł. Wszystko zależy od sklepu i czy żyletki są ze starych zapasów.
Jeśli faktycznie taka oferta jest na Amazonie to po prostu rewelacja. Jeszcze do tego przydałaby się darmowa wysyłka :)
  •  

marcin19883

@jaro82
Jest darmowa wysyłka od 65zł lub pierwsze zamówienie na Amazon. Najlepiej kupić prime na rok za 49zł. Wysyłka bez limitu na wszystko.
  •  

E-61

@jaro82
Żeby było sprawiedliwie, to zamawiasz żyletki dla siebie, dobrą wodę po goleniu dla żony i darmowa wysyłka jak znalazł :D
Ja zamówiłem po prostu 200  ;)
  •  

marcin19883

Mi personny wystarczą na kilka lat, jeśli golą spokojnie 4 razy, jedna sztuka.  :D
  •  

Satynet

Astra jest pakowana po 5 szt., a Personna po 10 szt.
Czyli za 10 szt. 6 i 9 zł. :)
  •  

jaro82

@Satynet: Oczywiście tak. Zgadza się :) Dzięki za czujność :)

Nawiasem mówiąc to mi Astry podchodzą a Personny za bardzo nie używałem.
Ale kto wie, może okazałaby się bardziej wydajna w agresywnej maszynce.
  •  

marcin19883

@jaro82
Personna jest trochę łagodniejsza od Astra. Agresywna maszynka, staje się łagodna. A ścina tak samo, tylko mniej kąsa.
  •  
    Za ten post podziękował: vrtel

kamil90

Jak dotąd moje ulubione żyletki i w sumie goleniowy grall, zastąpiły Astry jako moje podstawowe ostrza, dają mi przyjemne golenie i spokojnie wytrzymują tydzień.
  •