Filmy o goleniu ciekawe i śmieszne

Zaczęty przez bigmaciek, 23 Styczeń 2019, 21:12:27

Przeczytano 4 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bigmaciek

Rytualne golenie hinduskie. Niesamowita sprawność i skuteczność bez kremów i mydeł. Wystarczy woda. Ciekawe jest też jak ten facet trzyma brzytwę.

•  

waldekski

•  

Marcin Es

Fajny film. Ale niestety jedno przejscie - zgodnie z kierunkiem rośnięcia włosa....u mnie raczej by to nie dało dobrych rezultatów. Ale na początek, aby zapoznać się z brzytwą to bardzo dobry film instruktażowy.
  •  

bigmaciek

Wszystko fajne, nawet takie jedno przejście dobrze przygotowaną brzytwą wystarczy. Mnie bardziej brakuje w jaki sposób on goli lewą stronę twarzy. Pojawia się tylko adnotacja "repeat on left side". Ale jak? Przekładając brzytwę do lewej ręki czy dalej używać prawej? Wypadałoby to pokazać.
  •  

Marcin Es

Faktycznie bigmaciek. Tego nie zauważylem. Bystry jesteś  :).

A co do golenia, powiem szczerze, kiedy brzytwą golił się mój pradziadek, to wykonywał tylko jedno przejście. Nigdy nie nakładał ponownie piany. Tak było, pamiętam jak dziś.
  •  

marekzlotnik

No pewnie . Do normalnego życia wystarczy jedno przejście.Dalej to lubość.Jedno przejście to 3 min. ....brzytwą...

Jednak mamy czasy 3 dniowego zarostu...a w sumie zapuszczenia zarostu. Kto to lubi ...ok niech się podgoli ..na równo...a z tym ciężko..Więc mamy elegantów zarośniętych ...od pach...z kudłami w uszach i nosie...
  •  

Carlos

W sumie to dobry film, sam tak zaczynałem się golić brzytwą. Przejscie z włosem brzytwą reszta maszynką. Dopiero z czasem całe golenie samą brzytwą było jak się ręce wprawiły.
  •  

waldekski

•  

Carlos

Fajny film, pędzel i maszynka firmy Parker hmm czyżby sponsor  ;)
  •  

bigmaciek

Ciekawy filmik.  :) Trochę niewyraźny z powodu tego centralnie umieszczonego znaku ale pokazujący jak wtedy myślano o goleniu. Szczególnie ciekawy jest fragment o wecowaniu.

https://www.youtube.com/watch?v=cxmL5_n_nJg&feature=share&fbclid=IwAR3861CLgAQay3LzcA7ixKt89E0lyJXDh5zv96s2_5J449lTsbH4fDwYB3E
  •  

Marek

•  

waldekski

Witam
nie no, w tym wątku nie ma jeszcze "klasyki"  ???

•  

Carlos

•  

Troip

Większość młodych mężczyzn wręcz boi się brzytwy.
A tu proszę, jak dziewczyna śmiga brzytwą. :points:
Czyżby kobiety stawały się bardziej samcze od facetów? 🤔

•  

Monocero

@Troip kobiety do wygladzania nóg używają depilatorow laserowych, ktore wypalaja cebulki. Do takiego zabiegu musza nogi ogolić, a nie wydepilować depilatorem klasycznym. Golenie żaluzją powoduje u wielu kobiet zapalenia mieszkow wlosowych i powstawanie czerwonych kropek na nogach co w ich odczuciu uniemozliwia im noszenie sukienek. Stąd siegaja po brzytwe lub maszynke na żyletki, żeby przed depilacja laserową dokladnie jak najblizej skory zgolić włosy.
(D.D)
  •