Merkur 34 Inox

Zaczęty przez Axelf, 28 Październik 2025, 10:36:58

Przeczytano 2 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Axelf

Ta maszynka fajnie idzie z zielona Astrą🙂
  •  

AdamS

No to nie jest 🪒 codzienna jak 38C /R89.
Po 24h jestem nieogolony jak ogolony tymi 2🪒.
Czy to cudowne właściwości stali nierdzewnej 🪒, może działanie emocji i 🧠, kąty i trajektorię podczas golenia, albo po prostu nowy Feathera i dobrze przygotowany zarost.
Nie popadam w jakiś zachwyt.

Przez 6 lat używania R89 stosowałem zasadę co 2 dni, aby dać odpocząć skórze po drapaniu blacha i zdzieraniu naskórka, więc koło się zatoczyło
Trzeba bedzie powrócić do starej sprawdzonej zasady.
 :coffee2:
  •  
    Za ten post podziękował: Adi

Axelf

Zrób kilka goleń, zarost musi się dostosować do nowej maszynki :coffee:
  •  

AdamS

Jeszcze to Geofatboy.

Od niego na początku drogi💈 zapożyczyłem patent z ałunem, po goleniu a przed AS/EDC.
Są mikro zacięcia niewidoczne a ałun ściąga i dezynfekuje, tylko tak jak on po chwili obmyć twarz zimną wodą, bo czuć ściągnięcie skóry.

Gdzieś na forum USA był głos że wypuszczają tylko 1896 szt. Nie wiem czy to prawda.
Może chcą sprawdzić rynek czy stal będzie chodliwa.
  •  
    Za ten post podziękował: Axelf

AdamS

Dziś kolejne x  :shaving: z 34 tym razem blaszka Wilkinson (2x), poszło skutecznie w dwóch przejściach (z włosem i pod), taka mała niewinna a ścina jak kosa trawę na łące. Jednak dwudniowy zarost to minimum, nie ma co drapać naskórka bo można przedobrzyć. Na konieć zimna woda, ałun, zimna woda i EDC Prastara, a po czasie kilka kropel Oliwki Bambino, póki co się nie wybieram to może być na tallow :coffee:

AdamS

Dziś bylo potrzebne tylko jedno przejście ,taka skuteczna na mój zarost.
Mała a niepozorna🪒.
Zero podrażnień i przegolen bo komfort najważniejszy, a nie od samego dnia wkur..
  •  

trent7

Muszę ją wypróbować kiedyś. Przymierzam sie do niej. Może sobie zakupię. 
  •