Mydła Los Jabones de Joserra - opinie

Zaczęty przez jarrrro, 06 Kwiecień 2023, 14:57:28

Przeczytano 5 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzysiek34011

Cytat: jarrrro w 09 Kwiecień 2023, 15:52:28Kurcze, z tymi syntetykami to jest tak, że w podróży najlepsze. Ale czy dają przyjemność? W podróż biorę zawsze świnkę, bo lubię przyjemność, żadna świnka z takiej podróży nie wróciła pokiereszowana
Coś czuje, ze zaraz się złamiesz i zamówisz syntetyka
Ja mam muhle black fibre i średnio mi podszedł. Za to Phoenix Amber Aerolite jest doskonały. Piszę to bo chciałbym kupić jeszcze jednego synta a jak będziesz szukał to daj znać.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

•  

jarrrro

@krzysiek34011 :)
Nie złamię się, wolę naturalne włosie, mam małego chińskiego borsuka, kręci pianę jak szalony, już bym wolał kupić większego borsuka niż syntetyka
  •  

grabi

Po prostu każdy woli co innego.  ;D Jeden blondynkę, drugi brunetkę, a trzeci wszystko co na drzewo nie ucieknie...
  •  

barber

pewnie jeden lubi takie drugi inne
tylko kręcą pianę takim pędzlem i to mydło (Joserra) albo Hags ? dla mnie to zbrodnia na mydle
jak można oceniać wtedy mydło  ??? w ten czas to wszystko mija się z prawdą w wręcz wprowadza w błąd
czy jak będziesz odkręcał koło w samochodzie weźmiesz klucz do kół czy śrubokręt
pytanie wydaje się retoryczne
widać nie dla wszystkich
nie wszystko jest do wszystkiego
według mnie ten teges
to nie jest do tego
ot i cała historyja
☠️ nieprzyjemny w obyciu ☠️ — 🌸🌸🌹 zyskuje przy bliższym poznaniu 🌺🌷🌸
  •  

Retroshaver

Małe spostrzeżenie po dzisiejszym goleniu przy użyciu pędzla z włosia borsuka. Jest zdecydowanie lepiej. Dało się ukręcić całkiem przyzwoitą, działającą pianę. Do tej pory używałem wyłącznie pędzli ze świnki. To mydło według obserwacji, ewidentnie nie lubi się z dzikami, które skutecznie gaszą pianę. Syntetykiem jest w moim odczuciu gorzej w porównaniu do borsuka. Używałem Simpsona w Pure Badger (sztywniejsze włosie). Możliwe, że to mydło działa lepiej ze sztywniejszymi szczotkami.

SiwyDym

Aktualny katalog produktów robionych przez José. Do większości powinny być dedykowane AS i balsamy. Składy baz są na samym końcu.  Najlepiej zamawiać przez forum SCNHG lub IG. Ceny konkurencyjne w stosunku do tych sklepowych👍🏻.

krzsmi11

A ja mam pytanie z innej beczki. Poznałem dopiero jedną pozycję z tej stajni (From the Woods, którą notabene będę miał na sprzedaż) i chciałem się zapytać czy reszta zapachów od tego producenta jest również inspirowana znanymi perfumami, czy może znajdują się tam inne autorskie propozycje?

Wydajność i trudność wyrabiania piany to jedno ale poziom ochrony i pielęgnacji po goleniu to najwyższy poziom.
  •  

SiwyDym

Cytat: krzsmi11 w 01 Grudzień 2025, 12:50:22czy reszta zapachów od tego producenta jest również inspirowana znanymi perfumami
W poprzednim komentarzu jest link do aktualnego katalogu z opisami zapachów.👆
  •  
    Za ten post podziękował: Marcin39

krzsmi11

Tak, widziałem. Sęk w tym, że tylko niektóre produkty mają wyraźnie napisane, że są inspirowane znanymi zapachami jak Drakkar Noir czy Fahrenheit a niektóre jak np Kush (który jak znalazłem jest klonem Black Afgano) nie. Sam spis nut zapachowych to jednak za mało, żeby stwierdzić podobieństwo dlatego zadałem pytanie w wątku.

Jeśli ktoś próbował innych pozycji i wie, że któraś jest ewidentnym klonem zapachowym popularnych perfum niech napisze :)
  •  

lukassonek

każdy nos czuje inaczej , ktoś napisze ze jest inspirowany, pachnie podobnie a jednak to nie to

Cefiro - aventus

From the Woods - Oud Wood

barberia - drakkar-noir-style

Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

krzsmi11

Jasne, nie chodzi mi o niuanse a wyraźną inspirację/klon.
  •  

grabi

Barberia to drakkar? No to trzeba kupić ...
  •  

Marcin39

Cytat: grabi w 01 Grudzień 2025, 16:35:10Barberia to drakkar? No to trzeba kupić ...
Jeszcze dziś do 00:00 możesz kupić 10% taniej na dzikiborsuk.pl, jest dostępny cały set bo sam się zastanawiałem  :D
  •  

lukassonek

Cytat: grabi w 01 Grudzień 2025, 16:35:10Barberia to drakkar? No to trzeba kupić ...
ręki za to nie dam uciąć  :D
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

SiwyDym

Jose szykuje podstawowy składnik do swoich mydeł 😂