RazoRock Hawk v2

Zaczęty przez waldekski, 19 Styczeń 2019, 10:41:13

Przeczytano 5 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

waldekski

Maszynka z mojej "stajni". W zasadzie to nowy nabytek i nowe wyzwanie, a to dlatego, że od niedawna podjąłem próbę golenia się maszynką SE.
No dobrze, ale od początku.
Na wstępie kilka konkretów, danych o tym przyrządzie do golenia.
Maszynka w całości jest wykonana z aluminium. Jak widać na załączonych zdjęciach jest w kolorze srebrnym satynowym. Są jeszcze dostępne w kolorach: czarny oraz elektryczny niebieski (cokolwiek to znaczy   ). Można również kupić Hawk'i wykonane w całości ze stali nierdzewnej w "szacie" (napiszę w języku angielskim, bo nie bardzo umiem to przetłumaczyć) Glass Blast and DLC Coating. Chociaż kupno takiej sztuki na chwilę obecną, to nie lada wyczyn 
Wys.maszynki - 98mm
Dł.rączki - 90,6mm
Śred.rączki u dołu - 15mm
Śred.rączki na środku - 12mm
Szer.głowicy - 51mm
Waga około - 37gram
To tyle jeżeli chodzi o konkrety.
Jeżeli chodzi o moje osobiste odczucia, to.... 

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

•  

waldekski

W związku z tym, że ostatnio udało mi się nabyć kolejne "odsłony" tej maszynki, postanowiłem tu wrzucić zdjęcia, aby było wiadomo co mamy na chwilę obecną do "nabycia".
Różnią się one tylko kolorem. Właściwości goleniowe, a także materiał (aluminium), z którego zostały wykonane, nie zmieniły się.

i tak od LEWEJ:

RazoRock HAWK Single Edge Razor - V2 ELECTRIC BLUE

RazoRock HAWK Single Edge Razor - V2 HULK GREEN

RazoRock BLACK HAWK Single Edge Razor - V2

Ta leżąca, to bohater powyższej recenzji z rączką WCS CLASSIC COLLECTION STAINLESS STEEL RZ-WCS-041-H (dł. 99.6 mm, waga 172.8 gram). Jest to maszynka użytkowa, a ja lubię ciężkie rączki więc dostała.......to co widać na zdjęciach  :P

No i pozostało teraz czekać na ...RazoRock HAWK Single Edge Razor - 316L Stainless Steel (DLC Coated)  ::)
  •  

Monocero

@waldekski  pokusiłbyś się o porównanie z Vectorem? Nie używałem maszynek SE  :(
(D.D)
  •  

waldekski

Całkiem niezły pomysł, choćby ze względu, że ostatnio gole się Generałem i mam jako takie porównanie w tym środowisku maszynek.
Mówisz-piszesz....masz  ;) ;)
  •  

Monocero

Kusząco ten Hawk wygląda. Tylko nie wiem czy potrafiłbym się dobrze ogolić lekką maszynką z aluminium. Jak wygląda gwint w głowicy?
(D.D)
  •  

waldekski

@Monocero

Jeżeli chodzi o gwint, to bez większych udziwnień, raczej normalnym. Z tym, że aluminiowy i trzeba trochę uważać z siłą dokręcania, szczególnie jak ma się (tak jak w moim przypadku) rączkę ze stali nierdzewnej i dużo cięższą od fabrycznej. Co do nauki golenie.
Hmmm.... zawsze twierdziłem, że ciężar maszynki nie ma większego wpływu na golenie, no chyba, że golimy się na leżąco  :P  :D
Większa, cięższa rączka wpływa tylko na komfort trzymania danej maszynki i tyle, ale to tylko takie moje uwagi.
Jeżeli chodzi o te kolorowe Hawk'i, to myślałem, że będzie problem, wyzwanie (jak kto woli) w utrzymaniu w czystości  :o
Byłem jedna w błędzie.
Ciepła woda, szczoteczka, suchy ręcznik i maszynka wygląda jak przed goleniem.....
  •  

Kałduniarz

Pewnie zaraz dostanę złotą łopatę  :D ale posiadam tą maszynkę i powiem, że trochę mnie nie dogala i zastanawiam się nad V3. Warto to kupić? Będzie lepiej w porównaniu do V2? Jeśli tak to jaką wersję brać żeby zachować łagodność V2, a zwiększyć skuteczność? Zwykłą, A czy OC?
  •  

tombar

Szczęśliwie na tym forum nie ma "złotych łopat" i innych tego rodzaju bzdur. Pisz do woli gdzie chcesz ile dusza zapragnie bo cały sens forum dyskusyjnego w tym by... dyskutować. :) Trochę o zasadach użytkowania forum golarze.pl pisałem w tym wątku. Serdecznie pozdrawiam, i zapraszam.  :hello:
Ius est ars boni et aequi
  •  

jarrrro

Nie znam V2 . Znam tylko V3. I to w wersji agresywnej. Nazwa wprowadza w błąd, to maszynka bardzo łagodna. I skuteczna
  •