Zegarek tradycyjny czy smartwatch - co wybieracie i dlaczego

Zaczęty przez jarrrro, 04 Wrzesień 2022, 09:21:42

Przeczytano 15 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Milas

@Wielki Ojciec , a jakie warunki brzegowe? Jakie preferencje?  Wielkość, styl, nowy, używka, jaki werk...?
  •  

Mokasyn86

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  
    Za ten post podziękował: Piotros2

Jednoryb

•  

Milas

@Mokasyn86 , ale są "kwarce" i kwarce...

(na  Omegę Seamastera, Braitlinga Aerospacea, Seiko Speedmastera (7A28), Grand Seiko, czy Citizena Aqualanda Promastera...to złego słowa nie powiem ;) )
  •  

Mokasyn86

@Milas Ja z kwarców uznaję tylko Casio. Casio jest jak najbardziej okej.
Jak ty masz brzytwy po kilka tysięcy za sztukę, to boję się pomyśleć jakie możesz mieć zegarki. Nie szukasz przypadkiem zięcia ? Mogę wysłać podanie, CV plus dwa zdjęcia O:-) To może na chwilę chociaż przy niedzieli do kościoła sobie coś fajnego na rękę założę.. i czymś fajnym się ogolę :shaving:
 :)
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  
    Za ten post podziękował: Adi

Milas

:D  Skoro lubisz Casio to na niedzielę  dostaniesz Casio Royale (AE1200) - kupiłem kiedyś "na jeden raz, tak tylko na podróż" i został na dłużej, i sam się dziwię jak często go noszę (z przyjemnością!)  :D 

Wielki Ojciec

•  

Mokasyn86

•  

Milas

Coś się znajdzie, ale nie zaśmiecajmy wątku  :)

PS. Tylko ja nie mam córki! Twój misterny plan w pi... ;)
  •  

krzysiek34011

@Wielki Ojciec jak zielone to zobacz te projekty.
https://vratislavia-watches.com/produkt/vratislavia-conceptum-pro-militari-durum-automatic/
https://vratislavia-watches.com/produkt/zegarek-vratislavia-conceptum-architekt-iv-z-automatic/

Czyli zegarek to tylko automat? mam jednego ruska w auto ale wole kwarce :/ jak spadnie/uderzy to nie robi takich zniszczeń a ja mam dziurawe łapy.
  •  

Mokasyn86

Vratislavię widziałem jak się pojawiała na rynku. Pamiętam, że miała białą tarczę, i klasyczny wygląd.
Kwarce to także zegarki, ja to trochę napisałem z wyolbrzymieniem. Jak zegarek ma być za dwa koła, to już powinien być moim zdaniem mechanik a nie bateria.

@Milas A siostrę masz ? :coffee:
  •  

krzysiek34011

takie  kwarce to bym chętnie przytulił
Longines Conquest V.H.P.
Bulova Accutron, super seville czy jetstar
Marathon TSAR, steel navigator
  •  

Mokasyn86

•  

Wielki Ojciec

•  

Konrad

Longines Conquest V.H.P. jest też w rozmiarze koperty 41mm, a to nie jest jakiś duży rozmiar.
Jedyne co odróżnia chłopców od mężczyzn to ceny ich zabawek.
  •