Największe odkrycie TG

Zaczęty przez Monocero, 15 Styczeń 2019, 08:26:28

Przeczytano 2 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Monocero

Mamy największe rozczarowanie to dla przeciwwagi i największe odkrycie.

Pewnie was rozbawię moim wpisem ale dla mnie największym odkryciem TG okazało się mydło w sztyfcie. Używam TABAC ale nie o markę mi chodzi tylko sposób aplikowania, który jest bardzo wygodny, czysty i pozwala wyrabiać piane na twarzy. Nie muszę lądować pędzla piana od razu na 3 przejścia ale mogę to swobodnie rozłożyć na 3 razy.
Mydło w sztyfcie jest moim osobistym odkryciem TG.  8)

(D.D)
  •  

zennhorst

Moim ostatnim odkryciem jest linia kosmetyków do golenia (krem do golenia, balsam po goleniu, krem do twarzy) amerykańskiej marki perfumeryjnej LE LABO.
Opiszę je wkrótce na forum w stosownym dziale ...
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

bigmaciek

Może to zabrzmi dziwnie ale moim największym odkryciem były współczesne pędzle z włosiem syntetycznym. Byłem dość zatwardziałym tradycjonalistą w tym zakresie. Dzik, borsuk to były pędzle z duszą, jeśli tak można powiedzieć.  :) A syntetyk taki nijaki, ot kawał plastiku. Mój jedyny pędzel syntetyczny, Kent, nie był zły ale czuć było, ze jest sztuczny. Jak kupiłem Maggarda, a w dodatku dostałem w prezencie Muhle Silver Fibres to całkowicie zmieniłem o nich zdanie. Są podstawowymi pędzlami do twardych mydeł.
  •  

Stah

Największym moim odkryciem były rączki do pędzli , które oglądałem dwa dni temu przez konto brata na FB. Bardzo stylowe połączenie kolorowej żywicy i kawałka drewienka. Zrobiły na mnie wrażenie.. Tak sobie myślę, że koszt takiej rączki również "robi wrażenie"   :-[
  •  

Stando

Hybryda drewna stabilizowanego i żywicy. Cenowo nie jest tragicznie. Z takim knotem zwykły plastik ale z odpowiednim napisem tez tyle kosztuje :). A tu masz coś unikalnego i nie powtarzalnego .
  •  

Monocero

Wyda się to pewnie śmieszne ale moim ostatnim odkryciem jest ostrzenie na tzw. 2 bevel i rezultaty odejścia od tej formy wykańczania ostrza żyletki.
(D.D)
  •  

Carlos

@Monocero  możesz rozszerzyć temat tego ostrzenia.
  •  

Monocero

To jest na forum. @zennhorst  o tym pisał i pokazywał zdjęcia.
(D.D)
  •  

bigmaciek

W przypadku brzytew ten rezultat uzyskuje się w metodzie Unicot. Podklejenie taśmą na ostatnie ostrzenie powoduje zwiększenie kąta  i powstanie drugiej KT.
  •  

Carlos

Moim największym odkryciem było golenie brzytwą. A w tym roku to jak fajnie kamień Arkansas Translucent ostrzy.
  •  

Progres

Ja ostatnio jestem zachwycony kremem Tabac, świetny produkt, pobił u mnie topowe produkty marek premium. Na chwilę obecną produkt nr.1 na półce. Mydło oczywiście też próbowałem, ale ani właściwości, ani zapach nie są zbliżone do kremowych. Jeżeli ktoś lubi Alpa 378, to ten krem świetnie się zgrywa zapachowo z tą wodą.
  •  

Frontier

......że są jeszcze maszynki na żyletki.
  •  

INFIDEL

@Frontier
Nie tylko są, ale to co pozornie jest w mniejszości to tak naprawdę czubek góry lodowej !
Ilość pianek do golenia z którymi się zetknąłeś zamknie się w 10 rodzajach, podczas gdy samych mydeł do golenia są setki rodzajów a do tego kremy, żyletki, maszynki, pędzle do golenia, brzytwy...
No cóż, skoro tu jesteś to odkrywaj ten "lepszy świat"  ;)

Wracając do tematu - u mnie największe odkrycie TG to Timeless - różnorodność i jakość.
  •  

nemesis_78

Było już kilka odkryć w mojej przygodzie z TG, ale ostatnio Timeless mnie oczarował.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

•  

mark

Dla mnie prawdziwym odkryciem w TG jest maszynka Colonial Razors The Black General
oraz inne maszynki SE na nożyki systemu FAC - jest to całkiem inna jakość golenia  8)
  •