Muhle R89

Zaczęty przez Monocero, 26 Listopad 2018, 23:14:19

Przeczytano 13 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Piotr G

@slaby22 Wcale się nie oszukujesz  ;).

Spróbuj z różnymi żyletkami, do każdej z maszynek. Takie zestawy testowe można kupić w wielu sklepach internetowych, chociażby https://facetaria.pl/zyletki-i-wklady-do-golenia/1518-mini-zestaw-testowy-zyletek-18-sztuk.html. Szukaj swojego żyletkowego Grala  ;) .  Ta sama żyletka w R89 i R41 może tworzyć zupełnie różne odczucia i zachowywać się diametralnie inaczej. Swoją drogą  :o , używam R89 do codziennego golenia (3 przejścia) i nie pamiętam kiedy "ugryzła" mnie po raz ostatni. Zwróć uwagę na moment przykładania głowicy do twarzy (! najwięcej ciachnięć), nie dociskaj do skóry, wykonuj krótkie ruchy. Piana z dobrym poślizgiem i ochroną, nie koniecznie z drogiego mydła  :) i sukces murowany. Obie R-ki dobrze golą i zasługują na uznanie.

:shaving: Piotr G
Muhle R41 Grande, Muhle R89 Grande, Merkur 43C, Merkur Futur, Kamisori.
  •  

slaby22

Swojego żyletkowego grala znalazłem w postaci Gillette 7'Oclock zielonych. Przetestowałem ich kilkanaście i jeszcze tylko niebieska astra była dla mojej skóry odpowiednia. Wszystkie inne z tymi powłokami platynowymi, czy innymi sprawiały, że miałem piekło na twarzy.
  •