Moje ulubione mydło

Zaczęty przez rafalJG, 01 Październik 2021, 18:39:52

Przeczytano 16 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rafalJG

Trafnie to ujął @Skanderbeg: nieliczne mydła chronią, liczne jedynie fajnie pachną. Test R41 i innymi agresywnymi sprzętami weryfikuje to bezlitośnie.
  •  

T800

Po wymydleniu wiaderka Warsa i Lidera przerobilem 6 mydel Iea sztyft gfs Furiach zew proraso czerwone tfs agrumella i sztyft arko i najtansze kiblowe arko bylo najlepsze  ??? Teraz zaczolem wilkinsona w czarnym tyglu ale juz czuje ze nie chroni za dobrze ot wymydle i zapomne
  •  

rafalJG

@T800 Spróbuj niebieski łojowy sztyft Wilkinson i Derby. Podobna liga, a fajne. Są na Allegro. Wilkinson w tyglu to niewypał. Sztyft ma całkiem inny skład.
  •  

przemo666

@rafalJG ja jakos nie odnotowałem sztyftu wilkinsona na allegro, może słabo szukam ? chętnie przygarnę link na pw, akurat tego mydła to nie można mieć za mało (u mnie jesli chodzi o performance delikatnie wygrywa z palmolive/tabac/speick)
  •  

rafalJG

Masz link Prive. Teraz istotnie nie mają. Mieli Wilkinsona i sztyfty Palmolive.
  •  

breathe

•  

rafalJG

To już wiem kto nam zrobi recenzję wegańskiego Tabac ;) @breathe
  •  

Skanderbeg

•  

jarrrro

Nie mam ulubionego. Ciągle testuję, rozczarowałem się amerykańskimi. Nie warte tej ceny
  •  

Progres

Mi pasuje wszelaka włoszczyzna, omijam tylko Proraso bo mam po nim zaczerwienienia.
  •  

Skanderbeg

•  

Progres

Na pewno po czerwonym, ale zauważyłem że mi nie pasuje wszelaki sandał w nazwie, niebieska tuba OK, zielony już nie pamiętam bo był u mnie bardzo dawno. W tej cenie jest Figaro z prostszym składem więc nie tęsknię.
  •  

Beckett_1

Moje to:

SV 70th
Tabac
Schmiere
Cella
  •  

joxer

ja osobiście nie dostrzegam dużej różnicy w mydłach :) nawet wilkinsonem w tygielku dobrze mi się goliło

na chwilę obecną proraso zielone, ze względu na zapach i efekt chłodzenia, ale mam w planach jeszcze kilka mydeł/kremów mentolowych przetestować, by się utwierdzić w moim przekonaniu

ps.: na youtubach słyszałem, że krem proraso zielony ma minimalne lepszy poślizg (od mydła) oraz bardziej intensywny zapach, czy ktoś mógłby to potwierdzić
  •  

przemo666

Ice Cube sobie ogarnij, wygląda mi na to że jesteś mentholheadem dodasz chłodzenia do każdego LEPSZEGO mydła od proraso. mam trochę lekko mentolowej celli samoróbka  :wizard: a jak sto razy lepsza od proraso
  •